Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 ian 2008 - Anul XIII, nr. 12 (3693)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De astăzi

Dezbatere publică privind reconfigurarea zonei centrale a Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Planul Urbanistic Zonal pentru centrul municipiului Suceava poate fi studiat, începând de astăzi, de fiecare sucevean interesat de modul în care se poate îmbunătăţi imaginea oraşului în care trăieşte.

Viceprimarul Angela Zarojanu a declarat că finalizarea acestui PUZ reprezintă un moment foarte important în reglementarea problemelor de urbanism cu care s-a confruntat municipiul Suceava în ultimii ani.

Planşele şi hărţile din care se constituie acest PUZ sunt afişate în holul din parterul Primăriei Suceava, unde pot fi consultate de oricine.

În prima etapă de elaborare a Planului Urbanistic Zonal al centrului Sucevei, a fost întocmită o hartă actualizată a zonei centrale a municipiului reşedinţă de judeţ, care cuprinde nu doar centrul istoric, ci şi zona Primăriei.

Noua hartă urbanistică a Sucevei a fost comparată cu o serie de hărţi de la 1900, din care se vede clar că principalele artere de circulaţie sunt aceleaşi ca acum mai bine de 100 de ani.

Modul de aşezare a clădirilor recent apărute indică faptul că zona centrală va fi mutată înspre Primărie.

Proiectul cuprinde un centru bipolar – unul istoric, cu Palatul Administrativ, Casa de Cultură, Palatul de Justiţie şi unul modern, cu Primăria Suceava, centrele comerciale ce vor apărea în zonă şi centrele imobiliare în curs de dezvoltare. Străzile de legătură vor avea funcţiuni mult mai complexe şi vor apărea mai multe sensuri unice.

 

Plimbare virtuală prin centrul Sucevei 

„În măsura în care vom avea „busola” în domeniul urbanismului va fi mult mai uşor de lucrat şi mult mai greu de greşit. În acelaşi timp, nu vor mai exista atâtea suspiciuni pe linie de urbanism. Este o lucrare importantă pe care eu o apreciez, ce reprezintă doar un pas spre actualizarea Planului Urbanistic General”, a apreciat primarul Ion Lungu.

Ca element de noutate, o aplicaţie tridimensională a acestui PUZ poate fi vizionată cu ajutorul computerului amplasat lângă afişierul din Primărie.

Sucevenii care vor dori să facă observaţii cu privire la modul în care a fost conceput acest PUZ sau chiar să ofere soluţii posibile pentru rezolvarea unor probleme legate de configuraţia zonei centrale a Sucevei pot apela la registrul pus la dispoziţie de municipalitate, în cadrul Serviciului Urbanism, Relaţii cu cetăţenii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dezbatere publică privind reconfigurarea zonei centrale a Sucevei.
 Vizualizări articol: 2116 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 3 voturi
Dezbatere publică privind reconfigurarea zonei centrale a Sucevei4.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   La loc comanda trimis de
(16 ian 2008, 14:16:20
Da ce inseamna asta,doamna Angela ?Ati profitat de faptul ca am plecat si eu ca omul trei saptamani in concediu in Dubai si ati dat repede drumul PUZ-ului?M-am uitat peste el si n-am gasit nicieri cele trei gogoserii pe care trebuie sa le mai edific intre Policlinica si Bucovina.Nu apare nici Bistro-ul pe care trebuie sa-l construiesc in parcul de la policlinica,pe amplasamentul actualei fantani arteziene!Va rog frumos,faceti cele cuvenite in sensul modificarii PUZ-ului,conform discutiilor purtate anterior!Altfel,jur,ii dau drumul lui SAM,caniche-ul meu credincios,si n-o sa va fie deloc confortabil!Eeee...dracia dracului...da'unde credeti ca traim? In Congo?
1.1  RE: La loc comanda trimis de
(17 ian 2008, 06:33:20
Nici eu nu am gasit pe planse fintinitele, telegutele, tarabontele, prepelecii si spinzuratorile cu ghivece. De ce dl Primar?
2.   Foarte tare trimis de
(16 ian 2008, 16:13:15
:))
3.   Centrul sv trimis de
(16 ian 2008, 17:08:53
sa va fie rusine .a+ti distrus frumusetea orasului .darimati dracului toate chichinetele din centru si faceti parcari ,spatii veryi .daca nu va convine mutativa in noul hotel al doamnei mandache construit fara acte
4.   Sa le bage trimis de
(16 ian 2008, 17:53:06
Sa le bage si celor din centru garaje,chioscuri si buncare,ca la noi in Obcini,ca promit sa fac si eu mici in fata la Ambianta,ca in centru!!VREAU SA VOTEZ UN PRIMAR DE LA ORAS!!!
5.   Interese mari trimis de
(17 ian 2008, 07:17:08
este clar ca e vorba de o dezvoltare urbanistica in folosul nemernicilor care au pus mina pe trenurile de la primarie in sus adica spre Metro

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pilaf cu pipote de pui 6 porţii - 70 minute 350g orez400g pipote de pui2 cepe2 morcovi2 ardei graşi100ml ulei1 leg. pătrunjel± sare, piper Fierbeţi pipotele de pui în 2 l apă sărată, după 30 de minute scurgeţi-le de apă (apa păstraţi-o), tăiaţi-le... Citeşte