Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 ian 2008 - Anul XIII, nr. 12 (3693)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cota de lapte alocată fermierilor a fost suplimentată, de la 40% la 75% din cantitatea solicitată

Miercuri, 16 Ianuarie 2008 (18:37:44)


Cota de lapte alocată fermierilor care au investit în înfiinţarea sau extinderea unor centre de producţie a laptelui a fost suplimentată, de la 40% la 75% din cantităţile solicitate.
  "Iniţial, fermierilor care au investit în crearea sau extinderea unor exploataţii de producţie a laptelui le-a fost alocată o cotă de lapte de 40% din nivelul solicitat, iar în urma suplimentării aceştia au primit o cotă de lapte de 75% din cereri", a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, directorul general al Departamentului de Alocare a Cotelor de Lapte (DACL), Lucian Elisei.

Cantitatea suplimentată provine din rezerva aflată la dispoziţia statului, din volumul reţinut în urma tranzacţiilor de cotă şi din cantităţile rezultate ca urmare a renunţării la cotă.

Din cantitatea alocată pentru fiecare dintre cele două categorii de cotă, pentru vânzări şi pentru livrări la fabricile de procesare, 2% este reţinut şi considerat rezervă. Totodată, la fiecare tranzacţie cu cota de lapte 30% din cantitate este reţinută.

Până în prezent au fost realizate 110.000 de tranzacţii de cotă, cele mai multe - 48.000 - rezultând din conversii (trecerea de la vânzări directe la livrări directe către procesatori). În ceea ce priveşte clasamentul tranzacţiilor pe regiuni, primele trei locuri sunt ocupate de Iaşi, cu 37.000 de tranzacţii de cotă, Braşov, cu 32.000 şi Cluj - 20.000. La polul opus al topului se află regiunea Craiova, cu 1.600 de tranzacţii.

Potrivit lui Elisei, în general fermierii care cumpără cotă sunt cei care îşi dezvoltă activitatea, iar cei care vând au cote foarte mici.

Cota de lapte a României este de circa trei milioane de tone, dintre care 1,2 milioane de tone este alocată pentru livrări, iar 1,8 milioane de tone pentru vânzări directe.

În total, 870.000 de producători deţin cotă de lapte în România. Aceasta este sub potenţialul de producţie al pieţei româneşti, situaţie întâlnită şi în alte state europene.

În cazul tuturor statelor membre, cotele vor creşte în perioada 1 aprilie 2008 - 31 martie 2009 cu 5%.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cota de lapte alocată fermierilor a fost suplimentată, de la 40% la 75% din cantitatea solicitată .
 Vizualizări articol: 572 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cota de lapte alocată fermierilor a fost suplimentată, de la 40% la 75% din cantitatea solicitată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pilaf cu pipote de pui 6 porţii - 70 minute 350g orez400g pipote de pui2 cepe2 morcovi2 ardei graşi100ml ulei1 leg. pătrunjel± sare, piper Fierbeţi pipotele de pui în 2 l apă sărată, după 30 de minute scurgeţi-le de apă (apa păstraţi-o), tăiaţi-le... Citeşte