Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 ian 2008 - Anul XIII, nr. 12 (3693)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Salariul mediu al bugetarilor creşte în medie cu 10%, în aprilie şi octombrie

Miercuri, 16 Ianuarie 2008 (13:39:41)

Salariul mediu al celor 1,39 milioane de angajaţi din sectorul bugetar va creşte în acest an cu circa 10%, în una sau două etape, majorare care presupune o sumă mai mare de la buget faţă de anul trecut de 1,3 miliarde lei, fondul total de salarii urmând să urce la 27,75 miliarde de lei.
  Creşterile salariale vor fi, însă, acordate diferenţiat pe categorii de personal, presupunând o indexare generală de 4,5% în luna aprilie şi, pentru unele categorii de personal, o majorare cu 9,1% în luna octombrie, au declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, surse din Ministerul Muncii.

"Propunerea ministerului este ca majorarea de 4,5% să fie valabilă pentru toate categoriile de personal, iar creşterea de 9,1% să fie aplicată categoriilor de personal bugetar pentru care procentul de majorare înregistrat în decembrie 2008 faţă de luna decembrie 2007 este mai mare de 4,5%", au afirmat sursele citate.

Salariile angajaţilor din sistemul de învăţământ şi sănătate, precum şi remuneraţiile funcţionarilor publici, ale personalului contractual, ale personalului auxiliar judecătoresc şi ale angajaţilor din Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară vor fi majorate cu 14% în acest an, raportat decembrie 2008 la decembrie 2007, respectiv cu 4,5% în luna aprilie şi cu 9,1% în luna octombrie.

Pentru magistraţi, militari, poliţişti şi funcţionari publici cu statut special din penitenciare va fi operată o singură creştere salarială, de 4,5% în luna aprilie.

Angajaţii Curţii de Conturi vor beneficia de o creştere salarială de 4,5%, în luna aprilie, întrucât acestora li s-a mai acordat o majorare suplimentară a indemnizaţiilor lunare, de până la 55%, prin Legea 219/2007.

Salariile diplomaţilor nu vor fi majorate în acest an deoarece, prin Legea 334/2007, aceştia au beneficiat, începând cu luna decembrie 2007, de o creştere salarială de circa 80%.

"Pentru instituţiile publice finanţate integral din venituri proprii este prevăzută o creştere a cheltuielilor cu salariile de 4,5%, având în vedere că nivelul salariului mediu din aceste instituţii este cu mult superior celui din instituţiile publice finanţate integral sau parţial de la buget", au afirmat sursele.

Fondul de salarii al angajaţilor din companiile ale căror politici financiare sunt monitorizate de stat nu va putea depăşi o creştere medie de 10% faţă de anul anterior. Numărul companiilor monitorizate va fi redus de la 16 la 13, prin scoterea de pe listă a societăţii miniere Banat Anina şi a companiilor Rulmentul şi Tractorul Braşov, intrate în lichidare.

Creşterea salariilor propusă pentru 2008 în sectorul bugetar urmează să fie reglementată prin ordonanţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salariul mediu al bugetarilor creşte în medie cu 10%, în aprilie şi octombrie.
 Vizualizări articol: 651 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Salariul mediu al bugetarilor creşte în medie cu 10%, în aprilie şi octombrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pilaf cu pipote de pui 6 porţii - 70 minute 350g orez400g pipote de pui2 cepe2 morcovi2 ardei graşi100ml ulei1 leg. pătrunjel± sare, piper Fierbeţi pipotele de pui în 2 l apă sărată, după 30 de minute scurgeţi-le de apă (apa păstraţi-o), tăiaţi-le... Citeşte