Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 ian 2008 - Anul XIII, nr. 12 (3693)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Încă un simbol căzut de pe tron

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Integrarea europeană a ţărişoarei noastre a adus cu ea decăderi la care nimeni nu se aştepta. Una dintre ele este cea a whisky-ului, care până mai ieri era băutura care se bucura de cea mai mare stimă în grila de valori a românilor.

Nu oricine îşi permitea să se resfeţe cu această grozavă licoare adusă de prin codrii scoţieni; puţinii săi consumatori permanenţi putându-se constitui într-un club elitist dintre cele mai selecte. Dar chiar şi consumatorii ocazionali erau nişte personalităţi; ba încă şi cei accidentali, care duceau paharul la gură când şi când. Ca în multe alte privinţe, preţul făcea diferenţa. Cine bea whisky, acela însemna că se preţuia pe sine.

Ţin minte, acum câţiva ani, când un miliardar m-a chemat la el în birou, să-mi propună o prestare de activitate în folosul său, cu o remuneraţie mulţumitoare pentru mine. Cât timp am discutat condiţiile, el s-a adăpat sistematic dintr-o butelcă de „Jack Daniel’s”, mie postându-mi în faţă o sticloanţă cu tescovină, învelită în ziar. N-am strâmbat deloc din nas: asta era diferenţa socială dintre noi şi ea trebuia respectată, la fel ca o regulă de prioritate în circulaţie. La fiecare sorbitură, miliardarul plescăia de plăcere, dar plescăia – trebuie să mă credeţi – cu un uşor accent scoţian. Era îmbrăcat într-un halat în carouri, asemănător unui kilt scoţian, iar varicele şi abundenţa părului de pe picioare erau lăsate la îndemâna admiraţiei mele.

Astăzi însă, integrarea continentală ştergând taxele de la băuturile de import, whisky-ul a fost dat şi el jos de pe tron. Până mai ieri, arar găseai în raft o sticlă sub 100 Ron; iar acum te-mpiedici în magazine de „Teacher’s” ori de „Ballantine’s”, la preţ de 40 Ron, ba şi mai jos. Ce mai, whisky-ul e o băutură oarecare, iar dacă ai nevoie de pilă şi te prezinţă cu „Johnnie Walker” în rol de unguent, rişti să strici totul. Mai mult spor poţi avea cu ţuica noastră tradiţională, de la coada vacii.

Când următorul miliardar mă va chema la nişte negocieri, el se va servi în faţa mea dintr-o sticlă de ţuică de prune, iar mie îmi va lăsa la îndemână una de whisky. Asta va fi diferenţa socială dintre noi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încă un simbol căzut de pe tron.
 Vizualizări articol: 1040 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Încă un simbol căzut de pe tron4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Iarasi jale trimis de
(16 ian 2008, 13:17:11
Acest Mihuleac in numarul trecut inalta slava culturalizari vacilor , in ziarul de azi inalta oda betiei......... in nenumarate alte proslavea cultura "pufoaici" . Pentru ce naiba il plateste MONITORUL?
2.   Inversarea simbolului trimis de
(16 ian 2008, 16:01:26
Regretabil ca asta e tot ce a inteles d. Mihai din parabola autorului. Renuntind la ipoteza ca dumnealui este un adversar jurat al autorului, e trist sa constati ca nici macar domnii intelectuali (evident, o parte) nu gusta valoarea de simbol a tabletei: Coborarea de pe soclu a unui obiect de status... Mie mi-a placut si, credeti-ma, nici prin cap nu mi-a trecut ca ar putea fi un indemn la betie.
3.   Simboluri si ...simboluri trimis de
(17 ian 2008, 11:45:48
Mai degraba autorul a avut revelatia efectelor trecerii timpului . Daca sint false simbolurile cad .A fost, cred ,doar un exercitiu literar ! Cele doua simboluri nu au " decazut " ,din contra se confrunta . N -au cazut desigur , mojicia, lipsa de buna crestere si de aceea este indreptatita tristetea autorului , parindu - i -se ca nimic nu s- a schimbat .Jalea sa din pricina integrarii nu se leaga insa in realitate si... nici in text.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pilaf cu pipote de pui 6 porţii - 70 minute 350g orez400g pipote de pui2 cepe2 morcovi2 ardei graşi100ml ulei1 leg. pătrunjel± sare, piper Fierbeţi pipotele de pui în 2 l apă sărată, după 30 de minute scurgeţi-le de apă (apa păstraţi-o), tăiaţi-le... Citeşte