Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 ian 2008 - Anul XIII, nr. 6 (3687)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

România va avea un pavilion special amenajat, la Carnavalul de la Veneţia

Miercuri, 9 Ianuarie 2008 (16:54:02)

Ministerul pentru IMM, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale va aloca 574.000 lei pentru amenjarea pavilionului României la Carnavalul de la Veneţia, programat pentru perioada 16 ianuarie-5 februarie 2007, unde România este invitat de onoare, precum şi pentru o serie de acţiuni de promovare
  Pentru amenajarea pavilionului României, inclusiv închirierea echipamentelor tehnice audio-video, vor fi alocate 454.000 lei, iar alte 120.000 lei vor fi acordate pentru organizarea de evenimente promoţionale pe parcursul Carnavalului, unul dintre cele mai renumite evenimente din Europa.

Participarea României este finanţată şi de Ministerul Culturii şi Cultelor, cu 1,3 milioane de lei.

Primul eveniment dedicat României, în cadrul Carnavalului de la Veneţia, va fi un concert al Orchestrei de cameră Philarmonia din Bucureşti, condusă de Nicolae Iliescu, în Piaţa San Marco, pe 26 ianurie.

Tradiţiile româneşti vor fi reprezentate, la Veneţia, prin trei grupuri, respectiv Căluşarii, Căiuţii şi Ursul, Jocul Caprelor şi Meşterii Populari. Între 31 ianuarie şi 5 februarie, aceştia vor cânta şi vor dansa în mai multe spaţii din Veneţia.

Participarea României la Carnaval va fi gestionată de Ministerul Culturii şi Cultelor, Institutul Cultural Român şi Ministerul Afacerilor Externe şi va viza evenimente din toată sfera culturală.

Carnavalul de la Veneţia este unul din cele mai spectaculoase evenimente din Europa, care cuprinde, în fiecare an, timp de două săptămâni, manifestări stradale, baluri mascate, concerte şi parade ale costumelor. În fiecare an, la Carnaval ajung în jur de 400.000 de vizitatori.

Tradiţia Carnavalului de la Veneţia, care datează din secolul al XI-lea, a cunoscut apogeul în secolul al XVIII-lea, când reputaţia de dezmăţ şi libertinaj a ţinut loc de reclamă. Încă de atunci, turismul era considerat, în Italia, o sursă importantă de venituri.

Ediţia din 2007 a festivalului a adus la Veneţia 1.400 de artişti, 750 de actori şi 650 de muzicieni. În total, s-au desfăşurat 220 de ore de spectacole, dintre care 90 în Piaţa San Marco. Cu o medie de şapte ore pe zi, 30 de trupe muzicale şi 25 de companii de teatru s-au desfăşurat pe scena principală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului România va avea un pavilion special amenajat, la Carnavalul de la Veneţia.
 Vizualizări articol: 464 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
România va avea un pavilion special amenajat, la Carnavalul de la Veneţia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tocăniţă muntenească 1kg pulpă de viţel100ml ulei3 cepe potrivite2 morcovi mari500g cartofi2 ardei graşi roşii400g roşii în bulion1 lingură pastă de tomate2 foi de dafinun vârf de cuţit nucşoară1 linguriţă rasă cimbru 1 leg. pătrunjel± sare, piper ... Citeşte