Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 ian 2008 - Anul XIII, nr. 6 (3687)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

C.V. Tudor cere anchetă pentru a se stabili dacă Hayssam a fugit din ţară cu ajutorul lui Băsescu

Miercuri, 9 Ianuarie 2008 (15:33:14)

Preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a cerut, miercuri, înfiinţarea unei comisii speciale de anchetă, care să stabilească dacă Omar Hayssam a plecat din ţară “cu ajutorul lui Traian Băsescu şi al unor instituţii româneşti şi străine”.
  “Astăzi, adevărul că Omar Hayssam a părăsit România la lumina zilei, pe prima poartă aeriană a ţării, e confirmat de înregistrările efectuate de SRI. Ce alte documente, pe tema asta, mai deţin serviciile secrete ale României? Iată de ce este imperios necesară înfiinţarea unei Comisii speciale de anchetă”, a declarat, conform unui comunicat de presă, Corneliu Vadim Tudor.

Liderul PRM precizează că face această solicitare în calitate de vicepreşedinte al Senatului şi de membru al Comisiei de apărare.

Agenţia MEDIAFAX a făcut publice, marţi, transcrierile convorbirilor telefonice dintre Omar Hayssam şi procurorul Cirpian Nastasiu. din care rezultă că sirianul a părăsit România la bordul unui avion, şi nu cu un vas, aşa cum se credea.

Sirianul Omar Hayssam i-a declarat telefonic procurorului DIICOT, Ciprian Nastasiu - care l-a deferit justiţiei pentru răpire - că a plecat din România "ca un domn, cu capul sus, la costum, aranjat, parfumat", cu ajutorul unui paşaport cu identitate falsă şi alt "look", de pe Otopeni.

Mai multe convorbiri telefonice dintre procurorul de caz Ciprian Nastasiu şi sirianul Omar Hayssam, înregistrate autorizat de Serviciul Român de Informaţii, au fost declasificate şi folosite în procesul armatorului Mustafa Tartoussi, cel care l-ar fi ajutat pe sirian să părăsească România la bordul navei sale, caz judecat de Curtea de Apel Bucureşti. Înterceptările au fost realizate în perioada 14 august -18 septembrie 2006.

Convorbirile sunt redate în 26 de note de transcriere, cu un număr de 101 pagini, interceptările fiind autorizate de către preşedintele Curţii de Apel Bucureşti din acea perioadă.

După fuga lui Omar Hayssam din România, comisiile parlamentare de control al activităţii SIE şi SRI, precum şi comisiile de apărare au organizat audieri ale reprezentanţilor instituţiilor responsabile în acest caz.

PSD va cere, la reluarea activităţii Legislativului, reactivarea Comisiei parlamentare de anchetă privind cazul Hayssam, a anunţat, miercuri, liderul partidului Mircea Geoană, la finalul şedinţei departamentelor formaţiunii social-democrate.

Geoană a spus că PSD va solicita reluarea activităţii comisiei parlamentare de anchetă a împrejurărilor în care omul de afaceri sirian Omar Hayssam a părăsit ţara, apreciind că, în timpul audierilor anterioare "cineva a minţit".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului C.V. Tudor cere anchetă pentru a se stabili dacă Hayssam a fugit din ţară cu ajutorul lui Băsescu.
 Vizualizări articol: 587 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
C.V. Tudor cere anchetă pentru a se stabili dacă Hayssam a fugit din ţară cu ajutorul lui Băsescu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tocăniţă muntenească 1kg pulpă de viţel100ml ulei3 cepe potrivite2 morcovi mari500g cartofi2 ardei graşi roşii400g roşii în bulion1 lingură pastă de tomate2 foi de dafinun vârf de cuţit nucşoară1 linguriţă rasă cimbru 1 leg. pătrunjel± sare, piper ... Citeşte