Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 ian 2008 - Anul XIII, nr. 6 (3687)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cioroianu cere presei şi politicienilor să nu transforme românii din Italia în temă de campanie

Miercuri, 9 Ianuarie 2008 (20:12:26)

Ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, a declarat, miercuri, că, în urma discuţiilor pe care le-a avut cu Massimo D’Alema, a ajuns la concluzia că problema românilor este una de imagine şi a cerut presei şi politicienilor să nu transforme acest subiect într-o temă politică de campanie electorală.
  În conferinţa de presă susţinută împreună cu omologul său italian, Adrian Cioroianu s-a referit la problemele comunităţii româneşti din Italia, apărute în ultimele luni, precizând că a ajuns la concluzia că este vorba despre "o problemă de imagine, o problemă de imagine reciprocă".

El a făcut un apel atât către ziarişti, cât şi către oamenii politici să nu transforme subiectul într-unul politic.

"Permiteţi-mi să insist asupra oamenilor politici din România, pentru că ne aşteaptă an electoral, să nu facem o temă politică de campanie din problemele acestor oameni", a spus Cioroianu.

El a mai spus că l-a informat pe omologul său italian că atât Guvernul, cât şi autorităţile competente din România vor să coopereze pe toate planurile pentru a găsi soluţia tuturor acestor probleme.

Referindu-se la faptul că români din Italia spun că a ajuns să le fie frică să mai vorbească limba română pe stradă, Cioroianu a afirmat: "Le spun şi românilor din Italia, şi italienilor din România să vorbească limbile lor, pentru că sunt limbi nobile şi înrudite şi nu avem de ce să ne temem".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cioroianu cere presei şi politicienilor să nu transforme românii din Italia în temă de campanie.
 Vizualizări articol: 891 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cioroianu cere presei şi politicienilor să nu transforme românii din Italia în temă de campanie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tocăniţă muntenească 1kg pulpă de viţel100ml ulei3 cepe potrivite2 morcovi mari500g cartofi2 ardei graşi roşii400g roşii în bulion1 lingură pastă de tomate2 foi de dafinun vârf de cuţit nucşoară1 linguriţă rasă cimbru 1 leg. pătrunjel± sare, piper ... Citeşte