Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 ian 2008 - Anul XIII, nr. 6 (3687)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Perioada de obţinere a avizelor de mediu pentru proiectele de dezvoltare rurală va fi redusă

Miercuri, 9 Ianuarie 2008 (13:05:05)

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a încheiat, marţi, un protocol de colaborare cu Ministerul Mediului şi Gospodăririi Apelor (MMGA), vizând scurtarea timpului de obţinere a avizelor de mediu pentru proiectele de dezvoltare rurală finanţate din fonduri UE.
 
  Protocolul, care stabileşte procedurile de evaluare a impactului asupra mediului a proiectelor pentru care sunt solicitate finanţări UE, va conduce la scurtarea timpului de obţinere a autorizaţiilor de mediu.

"APDRP şi Ministerul Mediului şi Gospodăririi Apelor au prevăzut existenţa unor proceduri precise care să permită evaluarea de către autorităţile de protecţie a mediului a impactului proiectelor finanţate prin Programul Naţional pentru Dezvoltare Rurală - PNDR şi astfel perioada de obţinere a avizelor şi autorizaţiilor să fie scurtată semnificativ", se arată într-un comunicat al APDRP.

Acordul stabileşte cadrul legislativ, administrativ şi operaţional în temeiul căruia APDRP, Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului şi Garda Naţională de Mediu vor colabora la verificarea proiectelor finanţate prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR).

"Astfel, protocolul va facilita celor care solicită finanţare nerambursabilă îndeplinirea unui criteriu de eligibilitate de maximă importanţă, anume respectarea tuturor normelor de protecţie a mediului pentru investiţia preconizată", se mai spune în comunicat.

Agenţia este gestionarul programului SAPARD şi instituţia care va administra fondurile FEADR, derulate prin intermediul PNDR. Programul ar putea fi aprobat de Comisia Europeană în luna februarie, iar proiectele ar putea fi depuse din luna martie.

PNDR este instrumentul prin care România poate accesa fonduri UE pentru dezvoltare rurală de circa opt miliarde euro, până în 2013.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Perioada de obţinere a avizelor de mediu pentru proiectele de dezvoltare rurală va fi redusă.
 Vizualizări articol: 489 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Perioada de obţinere a avizelor de mediu pentru proiectele de dezvoltare rurală va fi redusă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tocăniţă muntenească 1kg pulpă de viţel100ml ulei3 cepe potrivite2 morcovi mari500g cartofi2 ardei graşi roşii400g roşii în bulion1 lingură pastă de tomate2 foi de dafinun vârf de cuţit nucşoară1 linguriţă rasă cimbru 1 leg. pătrunjel± sare, piper ... Citeşte