Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 ian 2008 - Anul XIII, nr. 6 (3687)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu ia în calcul sesizarea Curţii Constituţionale dacă Băsescu o refuză pe Nicolai

Miercuri, 9 Ianuarie 2008 (14:36:21)

Premierul Călin Popescu Tăriceanu ia în calcul sesizarea Curţii Constituţionale în cazul în care preşedintele Traian Băsescu va refuza în continuare să semneze decretul de numire a Noricăi Nicolai la conducerea Ministerului Justiţiei, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse liberale.
  "Posibilitatea sesizării Curţii Constituţionale asupra refuzului de a semna decretul de numire a Noricăi Nicolai în funcţia de ministru al Justiţiei ar putea fi menţionată chiar în textul scrisorii pe care premierul i-o va trimite preşedintelui", au afirmat sursele.

În acest caz, Tăriceanu va aminti decizia anterioară a Curţii Constituţionale în cazul refuzului preşedintelui Băsescu de a-l numi pe Adrian Cioroianu în funcţia de ministru de Externe, cu menţionarea clară că şeful statului nu are drept de veto.

Preşedintele Traian Băsescu i-a cerut premierului Călin Popescu Tăriceanu, într-o scrisoare, să renunţe la propunerea de numire a Noricăi Nicolai în funcţia de ministru al Justiţiei, deoarece percepţia publică negativă asupra faptelor acesteia nu duce la creşterea încrederii în justiţie.

"Stimate domnule prim-ministru, prin prezenta vă solicit să renunţaţi la propunerea de numire în funcţia de ministru al Justiţiei a doamnei Norica Nicolai, deoarece percepţia publică negativă cu privire la fapte anterioare în care doamna Nicolai a fost implicată în calitate de senator nu este de natură să conducă la creşterea încrederii în justiţia din România, nici în rândul populaţiei, şi nici în rândul partenerilor noştri externi", se arată în scrisoarea preşedintelui Traian Băsescu, remisă marţi agenţiei MEDIAFAX de Biroul de presă al Preşedinţiei.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu le-a spus miniştrilor, în şedinţa de miercuri a Guvernului, că juriştii Executivului consideră că motivele invocate de preşedintele Băsescu privind nominalizarea Noricăi Nicolai pentru portofoliul Justiţiei nu sunt întemeiate pentru ca numirea să fie refuzată.

Şeful Guvernului i-a informat pe miniştri, în finalul şedinţei Cabinetului, despre scrisoarea primită din partea şefului statului prin care i se cere să renunţe la nominalizarea Noricăi Nicolai pentru funcţia de ministru al Justiţiei, explicându-le că juriştii Guvernului au analizat textul documentului şi nu consideră că motivele invocate de preşedinte ar fi suficient de întemeiate pentru ca propunerea să fie retrasă, au relatat pentru MEDIAFAX surse ministeriale.

Această concluzie va reprezenta, de altfel, şi răspunsul pe care premierul Tăriceanu îl va trimite, miercuri, preşedintelui Băsescu, cu solicitarea ca în funcţia de ministru al Justiţiei să fie numită Norica Nicolai, au afirmat sursele.

Liderii PNL au anunţat încă de marţi seara că vor susţine în continuare nominalizarea senatorului Norica Nicolai pentru funcţia de ministru al Justiţiei.

Conform Deciziei Curţii Constituţionale 356/2007, preşedintele României nu are drept de veto, dar are dreptul să verifice dacă persoana nominalizată pentru funcţia de ministru îndeplineşte "condiţiile de corespundere în funcţie" şi poate cere primului-ministru să renunţe la propunerea formulată şi să facă o nouă nominalizare. Curtea Constituţională subliniază că respingerea candidaturii la funcţia de ministru trebuie să fie "motivată".

Decizia Curţii Constituţionale a fost formulată ca răspuns la sesizarea premierului Tăriceanu în legătură cu refuzul preşedintelui Băsescu din primăvara lui 2007 de a-l numi pe Adrian Cioroianu în funcţia de ministru de Externe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu ia în calcul sesizarea Curţii Constituţionale dacă Băsescu o refuză pe Nicolai .
 Vizualizări articol: 573 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu ia în calcul sesizarea Curţii Constituţionale dacă Băsescu o refuză pe Nicolai0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tocăniţă muntenească 1kg pulpă de viţel100ml ulei3 cepe potrivite2 morcovi mari500g cartofi2 ardei graşi roşii400g roşii în bulion1 lingură pastă de tomate2 foi de dafinun vârf de cuţit nucşoară1 linguriţă rasă cimbru 1 leg. pătrunjel± sare, piper ... Citeşte