Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 ian 2008 - Anul XIII, nr. 6 (3687)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministerul Muncii propune reducerea cu două mii a numărului de autorizaţii de muncă pentru străini

Miercuri, 9 Ianuarie 2008 (19:03:31)

Numărul autorizaţiilor de muncă ce vor fi eliberate cetăţenilor străini în 2008 ar putea fi mai mic decât anul trecut cu două mii, Ministerul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse (MMFES) propunând, printr-un proiect de hotărâre, eliberarea a 10.000 de autorizaţii.
 
  Numărul de autorizaţiilor de muncă ce pot fi eliberate străinilor se stabileşte anual prin hotărâre de Guvernul, la propunerea MMFES, în 2007 fiind aprobată eliberarea a 12.000 de autorizaţii.

În acest an, potrivit proiectului de act normativ elaborat de MMFES şi supus, miercuri, dezbaterii publice, ar putea fi eliberate 10.000 de autorizaţii pentru străini, reducerea numărului fiind propusă din mai multe motive.

Una din cauze se referă la faptul că previziunile referitoare la creşterea investiţiilor străine şi a nivelului de dezvoltare economică a României odată cu aderarea la Uniunea Europeană vor trebui susţinute de resursele existente pe piaţa muncii.

De asemenea, în luarea acestei decizii s-a ţinut cont şi de faptul că, în prezent, Guvernul elaborează un plan de măsuri privind reîntoarcerea lucrătorilor români din străinătate şi menţinerea lucrătorilor români pe piaţa muncii din România, în vederea acoperirii deficitului de forţă de muncă actual.

Totodată, MMFES motivează decizia şi prin faptul că până anul trecut au fost eliberate aproximativ 5.500 de autorizaţii de muncă noi străinilor care au solicitat accesul pe piaţa muncii din România, reprezentând sub 50 la sută din numărul total al autorizaţiilor aprobate pentru anul 2007.

Proiectul de act normativ va fi în dezbatere publică până pe 20 ianuarie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Muncii propune reducerea cu două mii a numărului de autorizaţii de muncă pentru străini.
 Vizualizări articol: 558 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministerul Muncii propune reducerea cu două mii a numărului de autorizaţii de muncă pentru străini0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tocăniţă muntenească 1kg pulpă de viţel100ml ulei3 cepe potrivite2 morcovi mari500g cartofi2 ardei graşi roşii400g roşii în bulion1 lingură pastă de tomate2 foi de dafinun vârf de cuţit nucşoară1 linguriţă rasă cimbru 1 leg. pătrunjel± sare, piper ... Citeşte