Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 ian 2008 - Anul XIII, nr. 6 (3687)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

D'Alema la Bucureşti: Măsura privind expulzările nu vizează o curăţenie etnică

Miercuri, 9 Ianuarie 2008 (20:13:57)

Ministrul italian de Externe, Massimo D'Alema, a declarat, miercuri, la Bucureşti, că nu ştie câţi români au fost expulzaţi din Italia în baza decretului adoptat de Guvernul de la Roma în luna noiembrie şi a susţinut că actul normativ este conform normelor europene şi nu vizează o curăţenie etnică.
  Massimo D'Alema a spus, în conferinţa de presă susţinută împreună cu ministrul român de Externe, Adrian Cioroianu, că nu este reală o eventuală imagine care ar putea fi creată de discriminare a comunităţii românilor din Italia. El a adăugat că în baza decretului din noiembrie au fost adoptate circa 200 de măsuri care au vizat cetăţeni comunitari, ce puteau fi atacate în justiţie de către cei vizai.

"Deci, nu poate fi vorba despre o curăţenie etnică sau ceva de genul acesta", a adăugat D'Alema.

Întrebat câţi români au fost expulzaţi din Italia în baza decretului şi dacă este mulţumit de efectele acestui act normativ, D'Alema a precizat că nu ştie numărul, pentru că nu există o centralizare oficială. El a revenit, spunând că 153 de români au primit o măsură de îndepărtare, dar a adăugat că nu trebuie uitat că românii sunt şi cei mai numeroşi dintre străinii din Italia.

D'Alema a spus că Guvernul de la Roma a emis un decret care este conform cu Directiva CE 38/2004, care practic limitează libera circulaţie fără a aduce însă atingere acestui drept. El a susţinut că legislaţia comunitară permite, printre alte motive, îndepărtarea tuturor persoanelor care nu dovedesc că au mijloace pentru a se întreţine. El a adăugat că autorităţile italiene s-au limitat doar la acest motiv, iar deciziile adoptate în baza decretului sunt motivate de prefecţi şi pot fi atacate cu apel.

În opinia oficialului italian, măsura adoptată de autorităţile de la Roma este în perfect acord cu regulile de protejare a drepturilor indivizilor, dar şi cu legislaţia comunitară.

Întrebat de ce a trebuit înlocuit decretul, D'Alema a explicat că documentul în forma iniţială nu a fost ratificat de Parlament din cauza unor probleme de natură politică, nelegate de capacitatea de expulzare. El a mai spus că decretele pot fi emise, dar ele trebuie ratificate de Parlament în termen de 60 de zile de la adoptare.

Întrebat dacă adoptarea decretului a dus la o scădere a violenţei în Italia, şeful diplomaţiei de la Roma a spus că nu există posibilitatea unei astfel de măsurători. El a adăugat însă că numărul infracţiunilor grave comise în Italia este în scădere şi că, în orice caz, Italia este printre ultimele state la capitolul infracţionalitate foarte gravă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului D'Alema la Bucureşti: Măsura privind expulzările nu vizează o curăţenie etnică.
 Vizualizări articol: 1088 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
D'Alema la Bucureşti: Măsura privind expulzările nu vizează o curăţenie etnică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tocăniţă muntenească 1kg pulpă de viţel100ml ulei3 cepe potrivite2 morcovi mari500g cartofi2 ardei graşi roşii400g roşii în bulion1 lingură pastă de tomate2 foi de dafinun vârf de cuţit nucşoară1 linguriţă rasă cimbru 1 leg. pătrunjel± sare, piper ... Citeşte