Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 ian 2008 - Anul XIII, nr. 6 (3687)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană susţine că nu a discutat cu Tăriceanu despre amânarea alegerilor locale

Miercuri, 9 Ianuarie 2008 (15:29:30)

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a negat, miercuri, informaţiile apărute în presă cu privire la discuţiile dintre lideri ai PSD şi cei ai PNL despre amânarea alegerilor locale şi suprapunerea lor cu cele parlamentare, susţinând că nu a discutat cu niciun lider liberal pe această temă.
  Liderul PSD a afirmat că există "multe speculaţii" cu privire la momentul alegerilor locale şi parlamentare şi a declarat că nici nu s-a întâlnit şi nici nu a discutat cu preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, şi nici cu alte partide, privind posibilitatea modificării calendarului electoral tradiţional.

Geoană a spus că există argumente pro şi contra atât în privinţa simultaneităţii alegerilor locale cu cele parlamentare, cât şi referitoare la păstrarea unor date diferite pentru organizarea lor, el afirmând că, din punctul de vedere al PSD, esenţial este ca alegerile parlamentare să se desfăşoare pe baza votului uninominal.

"Din punct de vedere moral, nu cred că este firesc ca cineva să se gândească la devansarea calendarului electoral doar pentru a scăpa de eventuala aplicare a legii votului uninominal la Parlament. De aceea, poziţia noastră este reţinută", a declarat el.

De asemenea, Geoană a afirmat că PSD nu va fi de acord cu prelungirea mandatului actualilor parlamentari, prin amânarea alegerilor parlamentare până în 2009, dar, pe de altă parte, a apreciat că organizarea a patru tururi de alegeri în următorii doi ani ar constitui un risc economic şi social.

El a mai spus că PSD nu concepe ca viitoarele alegeri parlamentare să se desfăşoare altfel decât pe baza votului uninominal şi a apreciat că, în funcţie de adoptarea unei astfel de legi de către Legislativ, partidele politice vor discuta, "inevitabil", despre consecinţele politice şi electorale ale oportunităţii organizării simultane a alegerilor locale şi parlamentare sau a păstrării actualului ciclu de vot.

"Evenimentul Zilei" scrie în ediţia de miercuri că liberalii si social-democratii iau în calcul amânarea alegerilor locale şi organizarea lor simultan cu cele parlamentare, în noiembrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană susţine că nu a discutat cu Tăriceanu despre amânarea alegerilor locale.
 Vizualizări articol: 552 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană susţine că nu a discutat cu Tăriceanu despre amânarea alegerilor locale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tocăniţă muntenească 1kg pulpă de viţel100ml ulei3 cepe potrivite2 morcovi mari500g cartofi2 ardei graşi roşii400g roşii în bulion1 lingură pastă de tomate2 foi de dafinun vârf de cuţit nucşoară1 linguriţă rasă cimbru 1 leg. pătrunjel± sare, piper ... Citeşte