Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 ian 2008 - Anul XIII, nr. 6 (3687)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Urmează o nouă rotaţie de cadre în pamfletele ţării

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un autor veritabil de pamflete ajunge relativ curând să-şi îndrăgească personajele şi cu atât mai mult foc le îndrăgeşte, cu cât ele sunt mai slab mobilate sus, deasupra gâtului, la căminul cultural. Pamfletarul e o mamă eroină, cu puzderie de mucoşi spânzurându-i de fuste, cel mai nătâng dintre ei alegându-se cu felia cea mai consistentă din iubirea maternă. Pamfletarul e o mămică, aşadar.

Se întâmplă uneori ca mititeii să se sfădească pe graiul lor gângurit şi-atunci resposabilităţile de părinte îţi cer să-l desprinzi pe Moş Neculai din cui şi să-i măsori cât sunt ei de scurţi, ca să se-nveţe minte să nu se mai bălăcească în lacrimi fierbinţi de mamă.

Aşa i-am surprins, mai ieri, pe bobocelul Băsescu speriindu-i cu puşcărioara pe tovarăşii săi de joacă, făcându-i mai-mai să se scape noaptea în pat; la fel cum, mai alaltăieri, bobocelul Iliescu îi ameninţa cu pârnăiţa pe Constantinescu şi Opriş. Îţi trebuie, într-adevăr, mult talent de mamă ca să-i poţi împăca.

Din patru în patru ani, terenul agricol al politicii noastre este cultivat cu noi şi noi soiuri. Din patru în patru ani, locul în pamflete se cedează politicos, aşa cum se cedează locul în metrou. Acuşi-acuşi, o nouă rotaţie de cadre se va produce în pamfletele ţării. Vor dispărea unii – la fel cum pierduţi sunt în zare alde Ciorbea, Diaconescu şi Zoe Petre – vor apărea alţii, la fel de proaspeţi şi de fercheşi cum au fost şi ceilalţi, la vremea lor.

Nu va fu uşor momentul despărţirii. Cu voce maternă, trebuie să găsim puterea de a le spune:

- Pa, băieţei şi voi fetiţe, aveţi grijă de voi, iar atunci când vă jucaţi să nu ieşiţi prea mult din Europa, că trec maşini!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Urmează o nouă rotaţie de cadre în pamfletele ţării.
 Vizualizări articol: 1408 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Urmează o nouă rotaţie de cadre în pamfletele ţării5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cind... trimis de
( 9 ian 2008, 22:33:46
ma intreb cind vei ajunge la maturitate intelectuala

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tocăniţă muntenească 1kg pulpă de viţel100ml ulei3 cepe potrivite2 morcovi mari500g cartofi2 ardei graşi roşii400g roşii în bulion1 lingură pastă de tomate2 foi de dafinun vârf de cuţit nucşoară1 linguriţă rasă cimbru 1 leg. pătrunjel± sare, piper ... Citeşte