Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 ian 2008 - Anul XIII, nr. 6 (3687)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PSD intenţionează constituirea unei platforme de stânga pentru alegeri

Miercuri, 9 Ianuarie 2008 (15:28:09)


Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, miercuri, că social-democraţii intenţionează să constituie o platformă a partidelor de stânga, pe care să o prezinte la Consiliul Naţional din februarie.
  Geoană a spus că PSD va accelera, în perioada următoare, discuţiile cu alte partide de stânga, cu organizaţii sindicale şi cu partide ecologiste, în vederea constituirii unei platforme de stânga.

"PSD nu va face niciun fel de alianţă preelectorală cu partide sau cu forţe de dreapta", a adăugat el.

Liderul PSD nu a precizat cu ce formaţiuni va discuta pentru formarea unei astfel de platforme de stânga.

El declara, la începutul lunii decembrie, că printre aceste partide de stânga se află Partidul Alianţa Socialistă şi Partidul Verde.

Principiile acestei platforme ar trebui aprobate la Consiliul Naţional al partidului, care a fost stabilit pentru luna februarie, deşi iniţial era programat să aibă loc în ultima parte a lunii ianuarie.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, i-a anunţat, luni, pe Mircea Geoană şi Adrian Năstase, veniţi să îl felicite de ziua onomastică, despre intenţia sa de a relansa pe blog, prin intermediul unui forum, discuţia despre problematica stângii în România.

"Eu am acum un dialog cu ăştia de pe blog, bloggeri, şi unul m-a criticat că am făcut o referire la Galbraight. Şi ăsta e un tip cam extremist, l-a descoperit pe Galbraight fiind pro-rus, pro-sovietic. Bine, el e în stânga americană, la fel ca şi Stiglitz", a început Iliescu dialogul cu Mircea Geoană.

"Şi acuma sunt în dialog cu puştanii ăştia care sunt la o stângă mai extremă. Chiar vreau să deschid o discuţie despre soarta stângii, ce este stânga în zilele noastre, cum definim stânga de astăzi, temă pe care şi Giddens o abordează în «A treia cale». Vreau să relansez o discuţie, un fel de forum acuma pe blog-ul ăsta al meu", a continuat Iliescu către Geoană.

La rândul său, liderul PSD Mircea Geoană a arătat că partidul are nevoie să strângă rândurile în 2008, apreciind că, dacă social-democraţii sunt "înţelepţi şi uniţi", 2008 va fi "anul PSD".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD intenţionează constituirea unei platforme de stânga pentru alegeri.
 Vizualizări articol: 613 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSD intenţionează constituirea unei platforme de stânga pentru alegeri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tocăniţă muntenească 1kg pulpă de viţel100ml ulei3 cepe potrivite2 morcovi mari500g cartofi2 ardei graşi roşii400g roşii în bulion1 lingură pastă de tomate2 foi de dafinun vârf de cuţit nucşoară1 linguriţă rasă cimbru 1 leg. pătrunjel± sare, piper ... Citeşte