Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 ian 2012 - Anul XVII, nr. 21 (4926)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Spirite încinse

Consilierii PSD şi PNL au refuzat să facă parte din comisia de analizare a plăţii subvenţiilor către Termica

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Înfiinţarea unei comisii de analizare a plăţii subvenţiilor către Termica, din partea Primăriei Suceava, proiect iniţiat de primarul Ion Lungu, a stârnit discuţii aprige în şedinţa de ieri a Consiliului Local.
În vreme ce Lungu a propus ca din comisie să facă parte în primul rând consilierii locali membri în Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) a Termica, care sunt în temă cu tot ce se întâmplă acolo, consilierii Opoziţiei au refuzat din start să facă parte din comisie, chiar de fac parte din AGA.
Ion Lungu a explicat necesitatea înfiinţării comisiei:
„Este o problemă vizavi de sumele care sunt datorate de primărie ca subvenţie în contul energiei termice furnizate populaţiei, pentru că primăria are o sumă, iar Termica altă sumă. Ca să nu fie aceste discuţii, propun analizarea lor din 2006, de când s-a aplicat pentru prima dată preţul de referinţă şi asigurarea acestor subvenţii de către primării. Trebuie să stabilim foarte clar care este datoria municipiului Suceava către societatea de termoficare, pentru că sunt sume mari în discuţie”.
Propunerea sa a fost considerată de liderul PSD Ovidiu Donţu ca cea de înfiinţarea a unei “comisii care să analizeze unde au avut loc înregistrările în fals a subvenţiilor”. El a adăugat că prezenţa în comisie a membrilor AGA nu este potrivită, pentru că nu pot fi obiectivi.
“Vă rog să vă retrageţi acuzaţia de fals şi să vă cereţi scuze pentru acest cuvânt prin care îi jigniţi pe toţi colegii de la această masă”, i-a spus Lungu, pe un ton calm. Nu la fel a fost reacţia lui Donţu, care a sărit ca din gură de şarpe, strigând:  “Cum nu e fals? Aceeaşi subvenţie este înregistrată diferit la primărie şi la societatea de termoficare!”.
Acestuia i s-a atras atenţia atât de către primar, cât şi de colegii din Consiliu, să nu mai “răcnească”. În replică, Donţu a spus că este un “ton avocăţesc”.
Refuzul consilierilor PSD şi PNL de a face parte din comisie a fost caracterizat de primarul Sucevei drept “fugă de responsabilitate”: “Nu putem fi laşi, atunci când e o problemă ne-o asumăm. Avem o responsabilitate în faţa populaţiei, trebuie să facem tot posibilul să dăm căldură la cetăţeni şi să salvăm locurile de muncă”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consilierii PSD şi PNL au refuzat să facă parte din comisia de analizare a plăţii subvenţiilor către Termica.
 Vizualizări articol: 816 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consilierii PSD şi PNL au refuzat să facă parte din comisia de analizare a plăţii subvenţiilor către Termica0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei