Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 ian 2012 - Anul XVII, nr. 21 (4926)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Temperaturi minime extreme în următoarele zece zile

Vineri, 27 Ianuarie 2012 (16:36:45)

Prefectul Sorin Popescu a precizat că în judeţul Suceava urmează o perioadă de aproximativ zece zile cu temperaturi negative extreme, atât în cursul zilei, cât şi al nopţii, fapt ce poate determina atingerea pragului critic al indicelui de răcire. Popescu a spus că în situaţiile în care temperatura aerului are valori extrem de scăzute, sub -20 de grade, sau când indicele de răcire coboară sub pragul valoric de -32 de grade, vor fi aplicate prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 99/2000,  privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecţia persoanelor încadrate în muncă.

Popescu i-a atenţionat pe angajatorii suceveni că în perioadele cu temperaturi scăzute extreme trebuie să asigure mai multe măsuri minimale pentru menţinerea  sănătăţii salariaţilor care lucrează în aer liber, respectiv distribuirea de ceai fierbinte în cantitate de 0,5 - 1 litru pentru o persoană pe perioada unui schimb, asigurarea echipamentului individual de protecţie şi acordarea de pauze. De asemenea, angajatorii care nu pot asigura aceste condiţii vor stabili împreună cu reprezentanţii sindicatelor sau cu reprezentanţii aleşi ai salariaţilor o serie de alte măsuri, respectiv reducerea duratei zilei de lucru, întreruperea colectivă a lucrului cu asigurarea continuităţii activităţii în locurile în care aceasta nu poate fi întreruptă.

Nu în ultimul rând, prefectul a solicitat furnizorilor de utilităţi publice ca în perioadele cu temperaturi extreme să asigurare continuitatea furnizării utilităţilor de energie electrică, gaze naturale şi  apă potabilă, astfel încât populaţia să nu fie afectată. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Temperaturi minime extreme în următoarele zece zile.
 Vizualizări articol: 1124 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Temperaturi minime extreme în următoarele zece zile4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei