Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 ian 2012 - Anul XVII, nr. 21 (4926)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vot politic

Bugetul Sucevei pe 2012, adoptat cu tot cu “abţinerea” consilierilor PSD

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fondurile care vor fi gestionate anul acesta de Primăria Suceava, ca venituri şi cheltuieli, au fost aprobate în şedinţa de ieri a Consiliului Local Suceava, dar nu înainte de a fi discutate şi aprobate o mulţime de amendamente, prin care anumitor activităţi culturale, sportive, sau domenii de activitate, precum sănătatea, religia sau învăţământul, le-au fost alocate sume suplimentare.
Anul acesta, bugetul de venituri al municipiului Suceava este de 259.018.121 lei (2.590 de miliarde lei vechi), în vreme ce bugetul de cheltuieli este de 261.126.549 de lei (2.612 miliarde de lei vechi).
Primarul Sucevei, Ion Lungu, a explicat că deficitul bugetar de 2.108.428 lei este acoperit din excedentul rezultat la închiderea anului 2011 şi care reprezintă sumele acordate proiectelor finanţate din fonduri externe nerambursabile, rămase neutilizate până la finele anului trecut.
“Este un buget realist, optimist, al austerităţii materiale maxime, dar un buget al dezvoltării, pentru că aproape 50% din el este alocat investiţiilor”, a declarat Ion Lungu, la finele prezentării proiectului de buget aleşilor locali.
Şeful municipalităţii sucevene a prezentat modul de repartizare a banilor pe principalele capitole de cheltuieli, precizând că ponderea cea mai mare din buget, aproape 27,5%, merge la capitolul Învăţământ, care beneficiază de mai mulţi bani decât anul trecut.
Aproape un sfert din bugetul local este repartizat capitolului Transporturi, adică lucrărilor de reparaţii şi modernizare a străzilor, care includ atât numeroase artere principale, cât şi străzi care nu au fost asfaltate vreodată.
Cheltuielile de funcţionare a Primăriei Suceava sunt anul acesta de numai 3,39% din buget, fiind reduse drastic de la un an la altul, în condiţiile în care în 2004, în mandatul fostului primar, acestea reprezentau 8% din bugetul Consiliului Local.

 

Amendamente da, voturi ba

O situaţie neobişnuită a avut loc în momentul votării bugetului local al Sucevei, după discutarea şi aprobarea tuturor amendamentelor aduse de consilierii locali.
Chiar dacă cu câteva zile înainte de şedinţa de Consiliu Local existau zvonuri referitoare la o încercare a partidelor din opoziţie de a boicota proiectul de buget, prin neprezentare, acest lucru nu s-a întâmplat, toţi cei 23 de consilieri locali fiind prezenţi la şedinţă.
Totuşi, spre surprinderea majorităţii celor prezenţi la şedinţă, proiectul de buget nu a fost votat în unanimitate, cum se întâmpla de obicei, deoarece cinci voturi, cel mai probabil ale consilierilor PSD, nu au fost nici de “Da” sau “Nu”, ci de “Mă abţin”.
Acest lucru s-a întâmplat în condiţiile în care nici unul dintre consilierii Opoziţiei nu a avut ceva de criticat în privinţa bugetului, din contră, aceştia venind cu o mulţime de amendamente care le-au şi fost aprobate. Numai că, în final, aceştia s-au abţinut de la a vota chiar şi punerea în aplicare a propriilor amendamente.
Surprins, primarul Sucevei, Ion Lungu, a spus că atitudinea lor, deşi neobişnuită, este explicabilă: “Abţinerea lor la vot o înţeleg, fiind vorba de un an electoral. Dar din faptul că nu au votat contra rezultă clar că ei sunt de acord cu bugetul propus de primar şi cu punerea sa în aplicare”.
Consiliul Local Suceava este alcătuit din 16 consilieri PD-L, cinci PSD şi doi PNL.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bugetul Sucevei pe 2012, adoptat cu tot cu “abţinerea” consilierilor PSD.
 Vizualizări articol: 888 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Bugetul Sucevei pe 2012, adoptat cu tot cu “abţinerea” consilierilor PSD3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(27 ian 2012, 11:07:04
Este o perioadă grea ( urmează una şi mai grea )
Puternicii zilei tranferă datoria pe .. cei slabi
Spiritul dreptăţii sociale ? Ha ! n-ai să vezi aşa ceva
Va fi foarte evidentă diferenţa între popor şi ştabi

Politica externă se face cu mâna strânsă .. pe bani
Politica internă ? niciun discurs n-o mai “scoate” ok
Politicienii de pe malul Dâmboviţei fiind profund mârlani
Te storc de bani ( pentru “Stat”) pân’ te fac mujdei

Tot mai multe ţări europene sunt retrogradate
“strategia” e să nu ne’necăm (de s-ar putea .. curând )
Amânăm plata datoriilor până … când şi cât se poate
SALVAREA nu mai vine ! ( am pierdut-o ieri , speculând )
1.1  RE: * trimis de
(27 ian 2012, 11:28:47
Sunt sub orice critica adica in sedinta de consiliu se voteaza diferite proiecte benefice pentru suceveni si ei se abtin!Protestatarii oare de ce nu se scandalizeaza?
1.2  RE: * trimis de
(27 ian 2012, 11:49:20
PSD-isti si-au rezolvat toate amendamentele si pe urma s-au abtinut.
Rusine!!!!
1.3  RE: * trimis de
(27 ian 2012, 11:54:44
USL = Mizerie = PCR, asta e adevarul, si o confirma atitudinea alesilor locali USL.
1.4  RE: * trimis de
(27 ian 2012, 12:30:51
"Poetule" de ce nu vorbesti si de jegurile din USL. Sunt penibili sa nu voteze ceea ce au propus chiar ei, sunt de rasul curcilor
2.   Rusine! trimis de
(27 ian 2012, 11:22:38
NORMAL CA SE ABTIN, CRED CA AT TREBUI SA LE FIE RUSINE, CAT AU FOST EI LA CONDUCEREA PRIMARIEI NU S-A FACUT NIMIC IN SUCEAVA!
3.   Economia prelipcarului trimis de
(27 ian 2012, 11:28:07
Primarul nu mai cheltuie cu primaria 8% dintr-un buget mediocru, ca altii, ci "doar" 3.39% dintr-un buget mult mai mare, in prezent. Asta da realizare! Da si cifrele in euro, stimate primar, sau nu mai iese "economia"?!
4.   Politic trimis de
(27 ian 2012, 15:56:58
In toata aceasta coterie, in realitate nu e catusi de putin vorba despre binele sucevei, ci de umplerea buzunarelor goale.
5.   Prostie electorala trimis de
(27 ian 2012, 18:26:45
Sunt de acord cu modificarea Constitutiei , pe segmentul care :
Daca consilierii unui partid sau coalitii nu au suficiente voturi sa nu fie platiti . Sa participe onorific , asemenea consilierilor PSD , care nici nu pot face nimik dar in schim incaseaza bani , nemunciti .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei