Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 ian 2012 - Anul XVII, nr. 21 (4926)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Precizare

Alexandru Băişanu: „Există şanse mari să candidez la Primăria Suceava”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liderul liberalilor din judeţ, Alexandru Băişanu, a anunţat în cursul zilei de ieri că şansele ca el să fie viitorul candidat USL pentru funcţia de primar al municipiului Suceava sunt din ce în ce mai mari. Băişanu a spus că o decizie în acest sens va fi luată după discuţiile care vor avea loc în cadrul şedinţelor Biroului Permanent Judeţean al PNL Suceava şi al Biroului Organizaţiei Municipale Suceava al acestui partid.
Alexandru Băişanu a declarat că în momentul de faţă sunt mai mulţi liberali care şi-au anunţat intenţia de a candida pentru Primăria Suceava, respectiv fostul deputat PNL Mihai Sandu Capră, Marius Zmău, Ovidiu Doroftei, Ilie Niţă şi Brînduşel Nichitean.
„În momentul de faţă există şanse din ce în ce mai mari ca eu, după o analiză în cadrul Biroului Judeţean şi al Biroului Municipal Suceava, să candidez la Primăria Sucevei. Nu este o chestiune certă, pentru că în partid mai există patru sau cinci persoane, în afară de mine, care şi-au anunţat intenţia de a candida”, a arătat Băişanu. El a adăugat că, deşi în ultima perioadă de timp s-au făcut numeroase speculaţii legate de faptul că nu ar putea să candideze din partea USL pentru Primăria Suceava, în realitate „eu am dorit dintotdeauna să candidez”.
Liderul PNL Suceava a spus că după ce Curtea Constituţională a decis că legea privind comasarea alegerilor este neconstituţională, următorul pas ar trebui să fie renunţarea la prevederea legală potrivit căreia primarii vor fi aleşi în urma unui singur tur de scrutin.
„Mi-aş fi dorit ca legislaţia electorală să fie una corectă, care să respecte posibilităţile de joc ale tuturor candidaţilor. Dacă cei de la Guvernare au dat o lege care să-i avantajeze pe cei care conduc în momentul de faţă localităţile din România, asta însemna că noi, cei care vedeam din afara administraţiei locale, aveam un handicap”, a declarat Alexandru Băişanu.
Liderul liberalilor suceveni a spus că dacă un primar va fi ales dintr-un singur tur de scrutin, în afara situaţiei în care obţine 50% plus 1 din voturi, acesta nu va fi reprezentativ pentru localitatea pe care o va conduce. Băişanu a spus că o eventuală candidatură a sa la Primăria Suceava nu este condiţionată de modificarea acestor prevederi legale.
El a mai arătat că viitorul candidat pentru funcţia de primar al Sucevei va fi anunţat „în cel mai scurt timp”.

 

Băişanu spune că PC Suceava ar avea 160 de candidaţi pentru 114 primării sucevene

Pe de altă parte, Alexandru Băişanu a declarat în urma discuţiilor cu partenerii de la PSD, liberalii vor avea candidaţi de primar din partea USL în 30 – 35 de localităţi, dintre care 25 vor fi aleşi în mod sigur. „În aceste 30 – 35 de localităţi avem candidaţi cu şanse maxime sau medii. Şi PSD a prezentat un număr de primării cu şanse maxime şi medii. Mai sunt primării la care avem şi noi şi ei candidaţi buni, vom analiza şi vom stabili care dintre aceştia vor candida”, a explicat Băişanu. El a mai spus că încă nu au existat discuţii cu reprezentanţii PC Suceava, însă a precizat, ironic, că din informaţiile pe care le are, conservatorii suceveni au la dispoziţie „160 de candidaţi pentru cele 114 de localităţi din judeţ”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alexandru Băişanu: „Există şanse mari să candidez la Primăria Suceava”.
 Vizualizări articol: 830 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Alexandru Băişanu: „Există şanse mari să candidez la Primăria Suceava”1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mult succes! trimis de
(27 ian 2012, 11:19:42
chiar ma bucur ca va candida dl baisanu la Primarie; deci Lungu va scoate peste 80% l!!
2.   Comentariu trimis de
(27 ian 2012, 11:20:46
good!LUNGU PRIMAR pt al 3 lea mandat. Baisnau dupa 2222!
3.   Comentariu trimis de
(27 ian 2012, 11:34:41
da, dar cine te va si vota d-le Baisanu, nu te-ai intrebat?
ne-am saturat de voi, cei care ati ocupat politichia romaneasca de 23 ani si ne-ati adus la sapa de lemn!
MAI LASATI-NE!
4.   Comentariu trimis de
(27 ian 2012, 11:50:35
Nici macar el nu se voteaza, caci stie ca nu are nici o sansa. E o candidatura de fatada, deoarece desi se chinuie de vreo 2 ani sa puna un candidat nu reuseste, si cum este lider de organizatie, orice esec din acest punct de vedere s-ar rasfrange asupra lui, astfel de voie de nevoie trebuie sa candideze ca sa nu fie schimbat, astfel pastrandusi sanse pentrui a prinde o bucata din cioalan daca USL va veni la putere. Si cum asta nu se va intampla niciodata... vorba romanului "pasarea malai viseaza...Baisanu la primarie candideaza"
5.   Comentariu trimis de
(27 ian 2012, 16:18:47
poate-o aparea pana la alegeri un partid nou, al tinerilor elite romanesti, care ar putea schimba mentalitati si reforma clasa politica actuala, mie sincer imi place NOUA REPUBLICA, cu al sau lider MIHAI NEAMTU, care aseara intr-o emisiune pe un post oarecare ,l-a facut praf pe un smecher de la PDL!
Tinerii trebuie sa vina la putere!
6.   Comentariu trimis de
(27 ian 2012, 16:35:51
...pe dl.Saftoiu, care daca n-a fost insotit de a sa sotie inteligenta, a fost facut k.o.!
7.   Succesuri trimis de
(31 ian 2012, 09:03:50
Chiar m-as bucura sa-l vad pe baisanu candidat la Primaria Suceava. Deabia asa va iesi total din politica. Dar hotul asta va victimiza pe altcineva ca sa-si pastreze scaunul. A, sa nu mai spunem ca ii trebuie un fraier pe care sa-l si jupeasca de bani.
8.   Ce nu stim despre Baisanu... trimis de
( 1 feb 2012, 12:00:47
Pe la conferinte mereu scandeaza si-l ponegreste pe Flutur, dar nu-si vede barna din ochii lui... Dragi colegi de presa si cetateni, nu cred ca stiati ca Andrei Potlog, fostul reporter TV Plus nu era angajat cu acte. Deci lucra la negru cum mai sunt cativa angajati la aceasta televiziune pe care o patroneaza Alexadru Baisanu( iar in acte Constantin Baisanu) Oare nu se poate face nimic in acest sens? Alexandru Baisanu vocifereaza pe la conferintele de presa PNL ca partidul pe care il conduce are oameni cinstiti.Oare asta cu munca la negru si bataia de joc, fac parte din cinstea lor?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei