Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 ian 2012 - Anul XVII, nr. 21 (4926)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

40 de costume populare autentice din Suceava şi Cernăuţi sunt expuse la Muzeul Bucovinei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O expoziţie care cuprinde 40 de costume populare tradiţionale şi autentice din Suceava şi Regiunea Cernăuţi din Ucraina a fost deschisă în cursul zilei de ieri la Muzeul Bucovinei. Expoziţia conţine 20 de costume populare din toate raioanele bucovinene din Regiunea Cernăuţi, precum şi costume tradiţionale din judeţul Suceava, din localităţile Bălcăuţi, Brodina, Cacica, Calafindeşti, Şerbăuţi, Dărmăneşti, Moldova Suliţa, Muşeniţa, Ulma şi Vatra Moldoviţei. La deschiderea expoziţiei au fost prezenţi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Vasile Ilie, reprezentantul Direcţiei de Cultură din cadrul Administraţiei de Stat Cernăuţi, Igor Sorocoumov, precum Mikola Şcribliak, cel care a oferit pentru această expoziţie cele 20 de costume tradiţionale din Regiunea Cernăuţi. Expoziţia de costume populare de la Muzeul Bucovinei din Suceava va fi deschisă în următoarele trei zile.
Vicepreşedintele CJ Suceava Vasile Ilie a explicat că expoziţia a fost organizată în cadrul proiectului „Monografia folclorică a ucrainenilor din judeţul Suceava şi a românilor din regiunea Cernăuţi”.
Proiectul are o valoare de aproape 119.000 de euro şi a fost depus de Consiliul Judeţean Suceava, în parteneriat cu Administraţia Regională de Stat Cernăuţi. „Aceste costume populare pe care le vedem aici sunt toate originale, autentice, specifice zonelor din care au fost aduse, lucrate cu o neîntrecută măiestrie artistică, exprimată în alcătuirea modelelor şi îmbinarea culorilor. Expoziţia este o bucurie adusă sucevenilor şi îi invit pe toţi să vizioneze în această perioadă aceste minunate costume populare”, a spus Vasile Ilie.
El a mai spus că în cadrul proiectului au mai fost tipărite 3.000 de monografii folclorice ale ucrainenilor din judeţul Suceava şi ale românilor din Cernăuţi. Reprezentantul Direcţiei de Cultură din cadrul Administraţiei de Stat Cernăuţi, Igor Sorocoumov, a spus că aceeaşi expoziţie a avut loc şi la Cernăuţi, bucurându-se de succes atât în rândul elevilor şi studenţilor, dar şi al locuitorilor acestui oraş şi al turiştilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 40 de costume populare autentice din Suceava şi Cernăuţi sunt expuse la Muzeul Bucovinei.
 Vizualizări articol: 4434 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
40 de costume populare autentice din Suceava şi Cernăuţi sunt expuse la Muzeul Bucovinei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei