Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 ian 2012 - Anul XVII, nr. 21 (4926)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aproximativ 1.200 de participanţi la mitingul organizat de Cartel Alfa la Satu Mare

Vineri, 27 Ianuarie 2012 (18:00:07)

Aproximativ 1.200 de sindicalişti de la Cartel Alfa, CSDR, dar şi pensionari participă, vineri, la un miting în faţa Prefecturii Satu Mare, cerând demisia Guvernului şi a preşedintelui Traian Băsescu, în timp ce angajaţii Electrolux mai cer şi demisia directorului fabricii de aragazuri.

Protestul a început în jurul orei 15.00 din faţa fabricii Electrolux, unde circa 850 de protestatari care avea pancarte şi scandau lozinci împotriva Guvernului, a preşedintelui Traian Băsescu şi a conducerii fabricii Electrolux au pornit în marş spre platoul din faţa Prefecturii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Pe traseu, acestora li s-au alăturat şi alţi sătmăreni, unii care participaseră la mitingurile anterioare organizate în ultimele două săptămâni în Satu Mare.

În momentul în care coloana de manifestanţi a ajuns în Piaţa 25 Octombrie, în faţa Prefecturii îi aşteptau deja alţi aproximativ patru sute de sătmăreni - aproximativ 150 de profesori, o sută de angajaţi de la Mondiala, circa 50 de pensionari de la Asociaţia Judeţeană a Pensionarilor, dar şi aproximativ o sută de sindicalişti de la CSDR.

Protestatarii aveau pancarte cu inscripţiile “Jos Băsescu”, “Jos Guvernul”, "Iliescu nu fi trist, şi Băse e comunist", "Vrem să muncim, nu să cerşim”, “Nu vrem să fim sclavi”, “Codul Muncii = Boc, în curând va face POC”, “Jos sclavia”, “Codul Muncii de la voi, dictatură pentru noi”, “Satu Mare solidar cu Piaţa Universităţii”, “Băsescu dăunează grav sănătăţii. PLEACĂ!!!”, "Vrem şcoala ca afară, dar o vrem la noi în ţară" etc.

De asemenea, cei aproximativ opt sute de angajaţi ai Electrolux care participă la miting cer şi demisia conducerii fabricii, a directorului Dieter Blomer, strigând “Jos Blomer” sau “Blomer taie ca Ciomu".

Angajaţii de la Electrolux s-au aflat, vineri, în cea de-a patra zi de grevă generală.

Preşedintele Sindicatului "Samus", Sorin Faur, care este şi lider al Cartel Alfa, a declarat că muncitorii sunt hotărâţi şi uniţi să nu se întoarcă la lucru până ce doleanţele lor nu vor fi rezolvate.

Organizatorii mitingului, filiala Satu Mare a Cartel Alfa, au estimat că numărul participanţilor la protestul de vineri îl depăşeşte pe cel de joi, ajungând la 1200.

Acţiunile de protest ale sindicaliştilor de la Cartel Alfa vor continua luni şi marţi, pe acelaşi traseu, între orele 15.00 şi 17.00.

Aproximativ o mie de sindicalişti de la Cartel Alfa au protestat şi joi după-amiază, la Satu Mare.

La Cartel Alfa Satu Mare sunt afiliate 28 de sindicate din judeţ, printre care cele ale profesorilor din FEN, poliţiştilor, poliţiştilor de frontieră, angajaţilor Primăriei Satu Mare şi de la mai multe instituţii de cultură, dar şi de la mai multe societăţi mari din judeţ, precum Electrolux şi Mondiala.

Cei peste 800 de salariaţi ai fabricii Electrolux din Satu Mare au intrat, în urmă cu o săptămână, în grevă de avertisment de două ore, nemulţumiţi de refuzul patronatului de a valida contractul colectiv de muncă din anul 2011 şi pentru anul 2012.

Salariul minim oferit angajaţilor fabricii Electrolux din Satu Mare este mai mare decât salariul mediu din judeţ, iar ofertele transmise sindicatului se bazează pe noul Cod al muncii, care trebuie pus în aplicare din acest an, informa compania, vinerea trecută, într-un comunicat de presă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproximativ 1.200 de participanţi la mitingul organizat de Cartel Alfa la Satu Mare.
 Vizualizări articol: 973 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproximativ 1.200 de participanţi la mitingul organizat de Cartel Alfa la Satu Mare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei