Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 136 (8360)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   19 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Gala „10 pentru Fălticeni’’

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sâmbătă, 10 iunie, în Piaţa „Nada Florilor” din municipiul Fălticeni, s-a desfăşurat ediţia a II-a a Galei „10 pentru Fălticeni”, o manifestare în cadrul căreia sunt premiate valorile acestui oraş. Gala a fost urmată de concertul „3 Tenori ieşeni”, care i-a adus în faţa numerosului public pe trei dintre cei mai importanţi tenori ai scenelor româneşti, Andrei Apreotesei, Andrei Fermeşanu şi Florin Guzgă, voci cu totul excepţionale acompaniate de orchestra Filarmonicii „Mihail Jora” – Bacău, dirijor maestrul Alexandru Ilie. Evenimentul a făcut parte din cea de-a XIII-a ediţie a Zilelor Culturii Fălticenene, organizate de Asociaţia „Fălticeni Cultural”, Primăria şi Consiliul Local Fălticeni şi Consiliul Judeţean Suceava.

În cadrul Galei prezentate de Anca Medeleanu, jurnalist TVR Iaşi,au fost peste 100 de nominalizări la următoarele categorii: educaţie, literatură, sănătate, arte vizuale, muzică, ecologie, asistenţă socială şi umanitară, jurnalism, teatru, sport.Un juriu format din 13 membri, din care 10 au fost laureaţii ediţiei de anul trecut, au stabilit câştigătorii la fiecare secţiune, nominalizările fiind trimise până pe data de 3 iunie.

Preotul Liviu Mihăilă, preşedintele Asociaţiei ”Fălticeni Cultural”, a spus: „În cadrul Galei <10 pentru Fălticeni> sunt premiați cei mai valoroşi oameni care s-au născut, au studiat sau îşi desfăşoară activitatea în urbea de pe Şomuz, asociaţii şi instituţii care au avut proiecte importante în comunitatea fălticeneană în ultima perioadă, în 10 domenii. Astăzi le recunoaştem public meritele acestor oameni.

Avem peste 100 de nominalizaţi şi mai multe premii comparativ cu prima ediţie pentru că aşa a hotărât juriul. Sunt unele secţiuni la care în loc de două trofee, cel al juriului şi cel al Asociaţiei <Fălticeni Cultural>, vor fi trei trofee, iar la sport, pentru că stăm mai bine, sunt patru trofee care vor fi acordate înotătorilor şi antrenorilor acestora pentru că au obținut noi recorduri naţionale şi rezultate remarcabile pe plan internaţional.

Mulţumim partenerilor principali, Centrul Cultural Bucovina, Ateneul Naţional din Iaşi şi Centrul Naţional al Cinematografiei, sponsorilor, fără sprijinul cărora nu am fi reuşit să organizăm acest eveniment şi celelalte manifestări incluse în calendarul Zilelor Culturii Fălticenene: sponsor principal Dedeman, partener de mobilitate Darex Auto. Mulțumim partenerilor media şi nu în ultimul rând voluntarilor, atât de importanţi în organizarea unor astfel de manifestări.

Cei care primesc premiul juriului primesc şi un tablou semnat de maestrul Mihail Gavril, iar cei care vor primi premiul din partea Asociaţiei <Fălticeni Cultural>, un card de sănătate de la Skinomed”.

 

Oamenii care fac lucruri bune şi nu sunt recunoscuţi pentru ceea ce fac, abandonează

În scurtele luări de cuvânt, cei premiaţi au mulţumit pentru modul în care comunitatea le răsplăteşte munca. Prof. Ioan Caulea a considerat educaţia „un antidot împotriva manipulării şi, aşa cum spunea Nelson Mandela, fostul preşedinte al Africii de Sud, <educaţia este o armă cu ajutorul căreia oamenii pot schimba lumea>, şi aş continua eu, în bine. Este o onoare să fiu alături de oameni minunaţi, sunt copleşit, dar cred în puterea motivaţională a recunoaşterii publice pentru că există riscul ca acei oameni care fac lucruri bune şi nu sunt recunoscuţi pentru ceea ce fac să abandoneze”.

Profesorul Ioan Ţicalo este o personalitate cu vechi state în literatură, cu două volume de proză scurtă, opt romane şi două volume de eseuri despre poetul naţional şi armonia muzicală a liricii sale, Luminiţa Aldea împlineşte anul viitor 30 de ani de când scrie şi este pentru prima data când ia un premiu pentru scris.

Prof. univ. dr. Mircea Onofriescu aamintit faptul că Fălticeniul are un spital de foarte bună calitate, cu o dotare impecabilă şi medici care îşi fac datoria foarte bine. Medicul Mihai Cristian Negură a precizat: „Această distincţie vi se datorează dumneavoastră pentru că prin exigenţa dumneavoastră ne-aţi condus către performanţă. Dedic această distincţie profesorilor generaţiei mele, mă înclin în faţa dumnealor pentru că ne-au deschis drumul către profesii nobile şi colegilor mei medici din Fălticeni şi Iaşi”.

Reputatul caricaturist Mihai Pânzaru PIM a spus: „Fălticeni, sunteţi Florenţa României şi a Uniunii Europene. Vivat”, mesajul fiind continuat şi de pictorul Mihai Gavril, cunoscut în întreaga lume prin expoziţiile sale, care a mulţumit municipiului Fălticeni, pentru că aprecierea comunității în care te-ai născut și ai revenit după o lungă perioadă este la fel de importantă ca premiile obținute la cele mai importante saloane.

Apreciatul flautist român prof. univ. Nicolae Maxim, fost prim solist al  Filarmonicii „George Enescu”, s-a arătat surprins şi încântat în acelaşi timp. „Ca borne în viaţa muzicală a municipiului rămâne prezenţa corului din Fălticeni condus de Ion Chirescu la Catedrala din Paris, ocazie cu care a făcut o impresie deosebită. Nu pot să nu menţionez o afirmație a muzicologului Iosif Sava, care spunea că în Fălticeni sunt 300 de piane. Probabil că au mai rămas 30, dar nu se aud deocamdată”, a spus Nicolae Maxim.

 

Primăria municipiului Fălticeni, premiată pentru prima creşă verde

Premiul la Secţiunea Ecologie a fost atribuit Primăriei municipiului Fălticeni pentru creşa verde, clădirea fiind prevăzută atât cu panouri fotovoltaice, şi cu panouri solare.

„Municipiul Fălticeni a primit acest premiu pentru prima creșă ecologică din România, prima creşă construită la Fălticeni în trei luni şi trei săptămâni. Vreau să mulţumesc tuturor celor care ne-au fost alături în derularea acestui proiect pentru că nu a fost un proiect uşor, iar la Fălticeni avem prima creşă verde, prima creşă ecologică din România. Mulţumesc partenerilor, colaboratorilor şi tuturor celor care s-au implicat cu fapta sau cu sufletul în această construcţie necesară şi frumoasă”, a precizat primarul Cătălin Coman.

La Secţiunea Jurnalism, Televiziunea regională Intermedia a primit Premiul juriului, directoarea postului, Cătălina Biholar, precizând: „Mulţumesc juriului pentru că ne-a onorat pe noi anul acesta şi nu e puţin lucru pentru că în 2023 se împlinesc nu mai puţin de 30 de ani de la prima emisie sub numele de Agapia TV. Sunt multe amintiri care ne leagă de acest oraş, aici era şi tatăl meu cablând blocurile din jurul nostru pentru că toată lumea aştepta să vină cablul. Este o presă numeroasă în judeţul Suceava, mă bucur că Televiziunea Intermedia se află printre cei 10 nominalizaţi şi îi felicit pe colegii mei că duc sus şi tare stindardul acesta al jurnalismului”.

Claudia Crăcăleanu, director Radio Iaşi, post care a câştigat Trofeul Asociaţiei „Fălticeni Cultural”, a spus: „Sunt foarte onorată de acest premiu. Sunt emoţionată pentru că mă aflu acasă şi văd atâta public, foşti colegi de şcoală, foşti profesori, prieteni din copilărie şi este un bun prilej să mulţumesc celor care ne-au format şi ne-au trimis în lume plecând de acasă, de la Fălticeni”.

Jurnalista Claudia Crăcăleanu a oferit Asociaţie ”Fălticeni Cultural” o Diplomă de Excelenţă pentru profesionalism şi prietenie dovedite în proiecte comune cu Radio România Iaşi şi pentru implicare în susţinerea culturii fălticenene.

 

Laureaţii Galei „10 pentru Fălticeni”, ediţia a II-a, 10 iunie 2023:

Educaţie: Prof. Ioan Caulea – trofeu juriu, Asociaţia ,,Educaţie, Joc, Sens” - trofeu Juriu, Preot Prof. Ioan Radu Bold - Trofeu Asociaţia ”Fălticeni Cultural”.

Literatură: Ioan Ţicalo - trofeu juriu şi Luminiţa Aldea - trofeu juriu,

Daniel Şandru - Trofeu Asociaţia ”Fălticeni Cultural”.

Sănătate: prof. univ. dr. Mircea Onofriescu - trofeu juriu, Dr. Mihai Cristian Negura – trofeu juriu, Dr. Dalia Mitocaru - trofeu Asociaţia ”Fălticeni Cultural”.

Arte vizuale: Mihai Gavril - trofeu juriu, Alexandros Pintilii Karciucas şi Mihai Pânzaru PIM - trofeu Asociaţia ”Fălticeni Cultural”.

Muzica: Teodor Ilincăi - trofeu juriu, prof. univ. Nicolae Maxim, Angela Focşa - trofeu Asociaţia ”Fălticeni Cultural”.

Ecologie: Primăria Municipiului Fălticeni - trofeu juriu, Kauflad Fălticeni, Mihai Tudosă - trofeu Asociaţia ”Fălticeni Cultural”.

Asistenţă socială şi umanitară: Protoieria Fălticeni - trofeu Juriu,

Asociaţia Club Rotary Fălticeni - trofeu Asociaţia ”Fălticeni Cultural”.

Jurnalism: Intermedia TV - trofeu juriu, Radio România Iaşi - trofeu Asociaţia ”Fălticeni Cultural”.

Artă teatrală: Răzvan Conţu - trofeu juriu, Daniel Popa - trofeu Asociaţia ”Fălticeni Cultural”.

Sport: Luis Lăcătuş (antrenor înot) şi Andrei Pinticanu (antrenor înot) - trofeu juriu, Daria Silişteanu (înot) şi Aissia Prisecariu (înot) - trofeu Asociaţia ”Fălticeni Cultural”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gala „10 pentru Fălticeni’’.
 Vizualizări articol: 949 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Gala „10 pentru Fălticeni’’3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei