Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 136 (8360)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

1 Iunie

Popas duhovnicesc pentru copii din Protopopiatul Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu departe de locurile de poveste ,,Dumbrava Minunată” şi ,,Nada Florilor” ale lui Mihail Sadoveanu, la Biserica „Sfântul Ilie” din municipiul Fălticeni, unul dintre cele mai vechi lăcaşuri de cult din urbea de pe Şomuz, a fost sărbătorită ziua de 1 Iunie.

Pe 1 iunie, de Ziua Internaţională a Copilului, atât biserica, cât şi curtea interioară au fost animate de prezenţa celor mici, care au simţit nevoia de a interacţiona şi de a socializa, ţinându-se cont şi de contextul în care se desfăşoară de câteva săptămâni timp actul de învățământ.

Preotul Georgian Rotar, secretar în cadrul Cancelariei Protopopiatului Fălticeni, ne-a spus: „Ziua dedicată copiilor nu ar fi început mai frumos dacă nu era încununată cu un moment festiv dedicat rugăciunii, prin participarea la Sfânta Liturghie oficiată de către părintele protoiereu Adrian Dulgheriu şi părintele profesor Tudorel Neculau. Copiii au dat dovadă de multă cuminţenie, încântându-i pe adulţi, sporind astfel bucuria zilei ca fiind una plină de speranţă”.

Alături de profesorii de religie Adelina Haidău, Veronica Rusu, Otilia Grădinaru, toţi cei prezenţi în Biserica „Sfântul Ilie” au interpretat cântări liturgice şi imnuri religioase sub îndrumarea profesoarei Lenuţa Rusu, de la Clubul Copiilor Fălticeni.

Cu acest prilej, la finalul slujbei, au fost răsplătiţi cu iconiţe, dulciuri şi îngheţată.

„Astăzi ne-am bucurat împreună cu cei mici de ziua lor, în rugăciune. Îl rugăm pe Bunul Dumnezeu să ne binecuvânteze pe toţi aşa cum Hristos a binecuvântat pe Apostolii Săi când s-a ridicat la cer şi să ne ajute să stăm în biserică lăudând şi binecuvântând numele Preasfintei Treimi”, a precizat părintele protoiereu Adrian Dulgheriu.

În continuare, la activitățile organizate de Protoieria Fălticeni a participat un grup de 160 de copii din parohia „Sfântul Gheorghe şi Sfântul Nectarie” din cartierul Burdujeni, din municipiul Suceava. Îndrumaţi de părintele paroh Cristian Băiţan Turenschi, copii din Suceava au vizitat  mănăstirile şi obiectivele turistice din zona Protopopiatului Fălticeni. Au fost vizitate Mănăstirea Slatina şi muzeul din cadrul aşezământului monahal, Mănăstirea Râşca, Mănăstirea Cămârzani şi Biserica „Sfântul Ilie” din satul Suha – Mălini, unde copiii au avut parte şi de o masă caldă, pregătită de către părintele paroh Pavel Norocel, alături de gospodinele parohiei.

Excursia a continuat cu vizitarea Casei Memoriale „Nicolae Labiş” din Mălini şi a Muzeului Apelor din Fălticeni. Pe parcursul excursiei grupul de copii suceveni a avut ocazia să interacţioneze cu ghizii muzeelor şi ai mănăstirilor vizitate de la care au aflat nu doar informaţii despre exponate sau istoria lăcaşelor de cult, ci şi despre memoria locurilor, rugăciune şi pocăinţă sau situaţia naţională la zi a faunei din României.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Popas duhovnicesc pentru copii din Protopopiatul Fălticeni.
 Vizualizări articol: 675 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Popas duhovnicesc pentru copii din Protopopiatul Fălticeni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei