Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 136 (8360)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5772 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În luna mai

Ploaie de amenzi date de DSP Suceava, în valoare totală de peste 160.000 de lei. O școală, 5 unități sanitare și două saloane de înfrumusețare printre amendați

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectorii sanitari de la Direcția de Sănătate Publică Suceava au efectuat în luna mai aproape 400 de controale, în urma cărora au aplicat nu mai puțin de 27 de amenzi, în valoare totală de 163.200 de lei, și un avertisment. Din cele 394 de controale de luna trecută, 140 au fost la obiective din categoria non-aliment și s-au finalizat cu un avertisment și 14 amenzi, în valoare totală de 136.600 lei, pentru neconformităţile constatate de inspectori, a informat directorul DSP, Daniela Odeh, printr-un comunicat de presă.

Controalele efectuate la obiectivele din categoria non-aliment au cuprins: 21 controale în unități din domeniul apă, fiind aplicate șase amenzi în valoare totală de 51.600 lei; 11 controale în unități de turism; 12 controale la unități din categoria mediu; două controale în unități din domeniul învățământ, fiind aplicată o amendă în valoare de 2.000 lei; două controale în unități sanitare cu paturi; 90 de controale în unități sanitare cu excepția spitalelor, fiind aplicate șase sancțiuni contravenționale, constând în un avertisment și cinci amenzi în valoare totală de 68.000 lei și două controale în domeniul unităților de înfrumusețare, fiind aplicate două amenzi în valoare totală de 15.000 lei.

Printre neconformităţile depistate se numără gestionarea defectuoasă a deșeurilor medicale, neorganizarea activităţilor propriu-zise de sterilizare, precum şi a activităţilor conexe, funcționarea cabinetelor medicale fără autorizație sanitară de funcționare, nerespectarea baremului minim de dotare în cabinetul medical, comercializarea produselor alimentare care nu respectă limitele de la care acestea devin nerecomandate preșcolarilor și școlarilor, absența autorizației sanitare de funcționare pentru obiectivele ce desfășoară activități cu risc pentru starea de sănătate a populației, neasigurarea calității apei potabile corespunzătoare cerințelor legale, utilizarea produselor biocide cu termen de valabilitate expirat, neasigurarea examinărilor medicale, prin medicii de medicina muncii.

În obiectivele din categoria aliment inspectorii sanitar au efectuat 254 de controale, pentru neconformitățile depistate fiind aplicate 13 sancțiuni contravenționale constând în 9 amenzi în valoare totală de 26.600 lei.

Controalele efectuate în obiectivele din categoria aliment au cuprins: nouă controale la producători și ambalatori; trei controale la distribuitori, fiind aplicate două amenzi în valoare totală de 3.200 lei; 159 controale la retaileri, fiind aplicate cinci amenzi în valoare totală de 6.800 lei; 81 de controale în unităţi din sectorul de servicii, fiind aplicate șase amenzi în valoare totală de 16.600 lei, iar la producătorii primari care vând direct consumatorului final au fost efectuate două controale.

Sancțiunile au fost aplicate pentru neasigurarea apei calde și reci curente în unitate, neinstruirea personalului calificat privind însușirea noțiunilor fundamentale de igienă, neasigurarea controlului și înregistrării temperaturii în spații frigorifice, lipsa din dotarea unității a produselor biocide, neasigurarea examinărilor medicale, prin medicii de medicina muncii, neefectuarea operațiunilor de curățenie a locului de muncă, a utilajelor, ustensilelor și suprafețelor de lucru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ploaie de amenzi date de DSP Suceava, în valoare totală de peste 160.000 de lei. O școală, 5 unități sanitare și două saloane de înfrumusețare printre amendați.
 Vizualizări articol: 779 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ploaie de amenzi date de DSP Suceava, în valoare totală de peste 160.000 de lei. O școală, 5 unități sanitare și două saloane de înfrumusețare printre amendați0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei