Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 136 (8360)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   13 imagini |   ø fişiere video

Participare

Clubul Copiilor Vatra Dornei, implicat în activităţi educative internaţionale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 24 aprilie - 4 iunie, Clubul Copiilor Vatra Dornei a fost implicat în numeroase activităţi educative nonformale internaţionale în Elveţia, Grecia şi Estonia.

În ultima parte a lunii aprilie şi începutul lunii mai, profesorii Vasile Moroşan şi Dorin Pardău, împreună cu elevii Alexandru Odochian şi Sara Moroşan, au prezentat folclor muzical coregrafic românesc în cadrul unor ateliere de lucru pentru elevii claselor a VII-a de la şcolile „Rudolf Steiner” din Geneva şi Lausanne. La finalul celor două săptămâni, elevii elvețieni au prezentat în faţa colegilor, profesorilor şi părinţilor suite de jocuri populare, cântece vocale şi instrumentale din folclorul românesc, evoluţia scenică fiind apreciată cu lungi aplauze.

Activităţile de la cele două şcoli elvețiene s-au derulat în cadrul unui parteneriat educativ iniţiat în anul 2008 cu sprijinul învăţătorilor Paraschiva şi Florin Lateş şi a profesoarei Helene Bott.

Ansamblul „Balada Dornelor”, format din elevi din ciclul gimnazial, a participat în perioada 10-14 mai la „International Meeting Children” în oraşul Karditsa - Grecia, festival de folclor pentru copii inclus în calendarul mondial al evenimentelor CIOFF® (International Council of Organizations of Folklore Festivals and Folk Arts).Elevii dorneni au prezentat în faţa unui public numeros suite de jocuri populare, cântece vocale şi instrumentale din Ţara Dornelor şi Bucovina, evoluţiile lor scenice fiind apreciate de către cei prezenţi şi de către organizatori. Programul festivalului a inclus şi vizite la principalele atracţii turistice ale zonei, Complexul monahal Meteora fiind obiectivul care i-a impresionant cel mai mult pe copii.

Şi Ansamblul „Plaiurile Dornelor”, alcătuit din elevi din ciclul liceal, a fost invitat  la cel mai mare festival de folclor organizat anual de cele trei ţări baltice: Lituania, Letonia şi Estonia. Ediţia a XXXV-a a „International Folk Festival Baltica” a fost organizată în Estonia de CIOFF Estonia şi s-a desfăşurat pentru două zile în partea medievală (Old Town) a capitalei Tallinn, parte a oraşului care este inclusă în patrimoniul UNESCO, apoi în diferite regiuni ale Estoniei.

Prof. Vasile Moroşan, directorul Clubului Copiilor Vatra Dornei, ne-a spus: „Tinerii artişti dorneni au reprezentat cu mândrie România, frumuseţea costumelor populare din Ţara Dornelor, ritmul jocurilor populare şi sonorităţile muzicii tradiţionale din Bucovina fiind apreciate la impresionanta paradă a portului popular şi la spectacolele din spaţiul generic numit <Satul festivalului>. În ziua de 1 Iunie, elevii dorneni s-au deplasat în sud-estul Estoniei, unde au susţinut un spectacol şi un atelier de lucru pentru elevii şcolii din localitatea Mooste, după care au urcat pe scena festivalului din localitatea Rapina. La spectacolul de închidere a festivalului, tinerii dorneni au fost felicitaţi pentru prezenţa în cadrul festivalului Baltica de către reprezentanţi ai Ambasadei României în Estonia, dar şi de cetăţeni români rezidenţi în Estonia”.

Prezența elevilor dorneni, coordonați de profesorii Dorin Pardău şi Vasile Moroşan, la „International Children Meeting” - Grecia şi „International Folk Festival Baltica” a fost posibilă cu sprijinul Primăriei Municipiului Vatra Dornei, Ministerului Educaţiei, Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava şi CIOFF România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Clubul Copiilor Vatra Dornei, implicat în activităţi educative internaţionale.
 Vizualizări articol: 1061 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Clubul Copiilor Vatra Dornei, implicat în activităţi educative internaţionale5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei