Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 59 (7976)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Vizită oficială

Lucian Bode a discutat la Siret cu ministrul de Interne francez despre aderarea României la spațiul Schengen

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a discutat, la Siret, cu omologul său din Franța, generalul Gérald Darmanin, despre aderarea României la spațiul Schengen. Gérald Darmanin a vizitat, vineri, Punctul de Trecere a Frontierei Siret și tabăra de refugiați din acest oraș, oficialul francez având discuții cu ministrul Lucian Bode, cu șeful Departamentului pentru Situații de Urgențe, Raed Arafat, și cu președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur. Lucian Bode a precizat că deși vizita a vizat în principal situația din Ucraina, în discuțiile pe care le-a avut ministrul francez a evidențiat faptul că aderarea la spațiul Schengen este un obiectiv major pentru România. „Contăm în continuare pe sprijinul Franței pentru realizarea acestuia mai ales în virtutea relațiilor de parteneriat strategic dintre țările noastre”, a spus Bode, care a dat asigurări că structurile Ministerului Afacerilor Interne ”sunt la datorie garantând securitatea frontierelor Uniunii Europene”.

Ministrul de interne român a adăugat că în cadrul vizitei de la Siret a discutat cu omologul său francez despre relațiile bilaterale solide dintre România și Franța. „De asemenea, domnul ministru a constatat la fața locului modul profesionist în care autoritățile române acționează pentru gestionarea numărului mare de persoane care ajung în România din Ucraina. Efortul nostru în acest moment este unul foarte mare, însă îl gestionăm corespunzător din toate punctele de vedere. Cum a constatat și ministrul, România a adoptat toate măsurile necesare pentru gestionarea optimă a frontierelor, astfel încât avem capacitatea de a răspunde la această coalizare pentru Ucraina”, a declarat Lucian Bode.

El a mai precizat că l-a informat pe ministrul de Interne francez despre operaționalizarea centrului logistic european de stocare și distribuire în Ucraina a ajutoarelor umanitare de la Suceava. Lucian Bode a spus că acest centru are infrastructura necesară pentru a asigura toate condițiile pentru depozitarea, gestionarea și transportul până la granița cu Ucraina a ajutoarelor umanitare. „Avem un centru logistic foarte important cu ajutorul căruia vom crește eficiența în gestionarea numărului foarte mare de ajutoare umanitare care vor fi trimise din România în Ucraina”, a declarat Lucian Bode, care a mai afirmat că efortul depus de România în această privință este unul uriaș. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucian Bode a discutat la Siret cu ministrul de Interne francez despre aderarea României la spațiul Schengen.
 Vizualizări articol: 1150 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lucian Bode a discutat la Siret cu ministrul de Interne francez despre aderarea României la spațiul Schengen0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei