Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 59 (7976)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   11 imagini |   ø fişiere video

Hrană duhovnicească

Zeci de copii ucraineni din adăpostul pentru refugiați amenajat la Hotelul Mandachi au fost împărtășiți vineri dimineață de preoți suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zeci de copii ucraineni, dar și persoane în vârstă din adăpostul pentru refugiați amenajat la Hotelul Mandachi au fost împărtășiți vineri dimineață de câțiva preoți suceveni. Pr. Mihai Cobziuc, directorul Departamentului minorități și misiune culturală, socială și identitară din cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, vorbitor de limbă ucraineană, împreună cu pr. Filaret Ruscan, consilier Eparhial la Sectorul de misiune pastorală și actualitate creștină și cu pr. Răzvan Câmpulungeanu, misionar protopopesc al Protopopiatului Suceava II, au ajuns vineri dimineață la Hotelul Mandachi pentru a le oferi refugiaților și „hrană spirituală”. Preoții au mers în mijlocul lor și au rostit rugăciuni în limba ucraineană, au spovedit persoanele mai în vârstă, femei și bărbați, și le-au împărtășit. Circa 20 de copilași ucraineni s-au rugat în limba maternă și s-au împărtășit, alături de adulți. A fost un moment foarte emoționant, ne-a spus pr. Mihai Cobziuc, care aproape zilnic merge la Vama Siret, unde îi ajută pe refugiații ucraineni în calitate de translator, dar nu numai.

 

Implicare

„Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților s-a implicat încă de la început în ajutorarea ucrainenilor care vin la noi în țară, fugind din fața gloanțelor, dar a trimis tiruri cu ajutoare și în Ucraina. Eu fiind vorbitor de limbă ucraineană, am fost mereu prezent în Vama Siret, oriunde am putut să ajut”, a completat pr. Cobziuc. Tot el ne-a spus că este pentru prima dată de la început războiului când merge într-un centru pentru refugiați pentru a le oferi oamenilor atât de încercați posibilitatea de a se spovedi în limba ucraineană și de a se împărtăși cu Sfintele Daruri. A fost o mare bucurie, o mare emoție pentru copii, pentru mamele lor, pentru bunici să se împărtășească departe de biserica lor, de cei dragi, departe de casă, dar cu credința că Dumnezeu le este mereu aproape.

A fost emoționant și pentru cei trei preoți care i-au împărtășit pe refugiați cu Trupul şi Sângele Domnului Hristos. Fie că au fost copii sau adulți, cu toții s-au ridicat în picioare și cu mâinile împreunate au rostit rugăciuni în limba maternă, limba ucraineană. A fost o binecuvântare pentru ei, o misiune îndeplinită a preoților suceveni care au promis că vor mai merge și în alte centre de refugiați amenajate în județ, pentru a sta de vorbă cu oamenii, pentru a vedea care le sunt nevoile, ce pot face pentru ei, nu numai material, ci și sufletește, pentru că fiecare trăiește o dramă greu de reprodus în cuvinte.

La adăpostul pentru refugiații din Ucraina amenajat în unul dintre saloanele de lux din Suceava, cel de la hotelul lui Ștefan Mandachi, se aflămai mult femei, mame care au ajuns singure cu copiii lor în județul Suceava, având în vedere că după instituirea legii marțiale, bărbații cu vârste între 18 și 60 de ani nu mai sunt lăsați să plece din Ucraina. Zeci de persoane au venit din Ucraina cu dorința de a rămâne în continuare în zona Sucevei, altele având în plan să plece în alte țări ale Europei, acolo unde se află alți membri ai familiilor lor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de copii ucraineni din adăpostul pentru refugiați amenajat la Hotelul Mandachi au fost împărtășiți vineri dimineață de preoți suceveni.
 Vizualizări articol: 1296 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Zeci de copii ucraineni din adăpostul pentru refugiați amenajat la Hotelul Mandachi au fost împărtășiți vineri dimineață de preoți suceveni3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei