Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 59 (7976)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demersuri

Flutur a solicitat montarea de indicatoare rutiere în limba ucraineană pe E85, DN 17 și pe drumurile județene

Duminică, 13 Martie 2022 (19:57:26)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a solicitat montarea de indicatoare rutiere pe drumurile naționale și județene pentru a veni în sprijinul cetățenilor ucraineni care se află în județ sau care se deplasează spre alte zone din țară sau străinătate. Gheorghe Flutur a spus că, în cadrul comandamentului din Vama Siret, a solicitat celor de la Secțiile de Drumuri Naționale din județ să monteze astfel de indicatoare în limba ucraineană atât pe E85, cât și pe DN 17, spre Ardeal. Flutur a precizat că și pe drumurile județene vor fi montate indicatoare în limba ucraineană pentru a indica direcțiile către Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava, Spitalul Județean și spre anumite obiective turistice mari. „În cadrul comandamentului am discutat și cu cei de la Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă pentru a începe întâlnirile pentru recrutarea de forță de muncă din rândul emigranților care doresc să lucreze în județul Suceava în diferite meserii. Atât femei, cât și bărbați, în domeniul de turism și hotelier, dar și în construcții, pentru că pregătim sezonul de primăvară, se va încălzi afară și avem nevoie de forță de muncă”, a arătat șeful administrației județene. Gheorghe Flutur a arătat că, de la începutul războiului, prin Vama Siret au intrat în România aproximativ 100.000 de ucraineni, iar aproximativ 15.000 au rămas pe teritoriul județului Suceava.

De asemenea, el a precizat că a solicitat și conducerii Inspectoratului Școlar Județean să intensifice apelurile către preșcolarii și elevii refugiați din Ucraina să meargă la cele 13 școli cu predare în limba ucraineană din județ.

„Încercăm să venim în întâmpinarea emigranților cu tot ceea ce trebuie. În fiecare zi apar elemente noi. Vă reamintesc că am solicitat CNA să fie transmis un program de la televiziunea națională ucraineană, cu informații de acasă, ceea ce ne-au cerut oamenii de aici. Și pe TVR, dimineața de la de la 8: 00 la 8:50 și seara de la 21:00 la 21:50, avem informații din Ucraina, în limba ucraineană”, a mai declarat Gheorghe Flutur. El a spus că autoritățile se pregătesc și pentru situații în care prin Vama Siret vor veni și mai mulți refugiați din Ucraina

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur a solicitat montarea de indicatoare rutiere în limba ucraineană pe E85, DN 17 și pe drumurile județene.
 Vizualizări articol: 838 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Flutur a solicitat montarea de indicatoare rutiere în limba ucraineană pe E85, DN 17 și pe drumurile județene2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei