Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 59 (7976)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Sprijin

Al șaptelea transport de persoane organizat de Uniunea Polonezilor din România pentru refugiații ucraineni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În cele mai bine de două săptămâni de la izbucnirea războiului din țara vecină, casele polone din județul Suceava s-au transformat în case temporare pentru oamenii care vor să se pună la adăpost. Peste 600 de persoane, în special mame și copii, au beneficiat de bunăvoința comunității poloneze din județul nostru. O parte dintre acești refugiați au fost ajutați să plece în Polonia, către orașe precum Varșovia și Cracovia. Un al șaptelea transport a plecat din Suceava vineri și cel mai probabil acțiunile de acest fel vor continua. Practic, prin intermediul Uniunii Polonezilor din România au plecat până acum spre Polonia aproape 400 de persoane. Aici mai trebuie adăugat și faptul că 51 de etnici polonezi care s-au refugiat din Ucraina au fost transportați la Iași, de unde au zburat cu avionul spre Wroclaw. Acestora li s-au adăugat încă 65 de etnici ucraineni care au intrat în România prin Punctul de Trecere a Frontierei de la Isaccea. Trebuie spus că această ultimă acțiune s-a derulat cu sprijinul Ambasadei și Consulatului Poloniei la București. ”Am încercat și eu spun că am reușit să venim în sprijinul unui număr mare de persoane care au lăsat totul acasă și au plecat pentru a-și pune copii în siguranță. E un gest normal, pe care îl face orice om pentru a-și sprijini semenii care se află în suferință, iar ceea ce se petrece în Ucraina este de-a dreptul îngrozitor”, a arătat Ghervazen Longher, președintele Uniunii Polonezilor din România. În afară de cazare și transport, comunitatea polonezilor a trimis și ajutoare în Ucraina. În intervalul scurs de la începerea războiului și până acum au fost trimise două tiruri cu produse sanitare și de igienă și medicamente, dar și alte două transporturi cu alimente și alte bunuri de strictă necesitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Al șaptelea transport de persoane organizat de Uniunea Polonezilor din România pentru refugiații ucraineni.
 Vizualizări articol: 667 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Al șaptelea transport de persoane organizat de Uniunea Polonezilor din România pentru refugiații ucraineni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei