Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 59 (7976)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Susținere

Refugiații din Ucraina vor avea asistență medicală, acces la educație, drept de muncă și asigurări sociale pe tot continentul european

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Toate persoanele refugiate din Ucraina vor avea acces la îngrijire medicală, la școlarizarea copiilor, drept de muncă și la asigurări sociale, a declarat, vineri, la Siret, ministrul de Interne al Franței, Gerald Darmanin. Acesta a efectuat o vizită în tabăra de refugiați de la Siret și la punctul de trecere a frontierei, însoțit de ambasadorul Franţei în România, Laurence Auer, ministrul de Interne, Lucian Bode, și de secretarul de stat Raed Arafat. Darmanin a afirmat că a venit la Siret la invitația ministrului de Interne, Lucian Bode, în acest moment „dificil pentru Europa, pentru România și pentru poporul ucrainean”, pentru a afirma sprijinul Franței pentru țara noastră în acțiunea de susținere a refugiaților de război și pentru a vedea „efortul incredibil pe care poporul român îl face”.

Ministrul francez de Interne a arătat că la nivelul Consiliului European, pe care Franța îl prezidează în această perioadă, s-au făcut pași concreți pentru sprijinirea Ucrainei lovite de atacul Rusiei, prin trimiterea de ajutoare umanitare constând în medicamente, îmbrăcăminte și hrană. De asemenea, a fost activat mecanismul de protecție temporară umanitară care permite protejarea cetățenilor ucraineni.

În același timp, ministrul Darmanin a declarat că trebuie ajutate și țările cu care se învecinează Ucraina, precum România, în care refugiații de război caută adăpost imediat.

„Trebuie să ajutăm țări limitrofe precum România. Va urma o ședință extraordinară a Consiliului, pentru ca toate statele să ajute. Am vorbit cu colega mea din Germania pentru a vedea cum pot primi statele miile de refugiați și mai ales femeile și copiii, pe care îi vedem în număr foarte mare în frontieră”, a spus oficialul francez, care a transmis mulțumiri tuturor persoanelor din societatea civilă care lucrează alături autoritățile române în criza refugiaților.

„Din păcate, știm că aceată criză va dura, că acest război va continua. Dar putem să facem mai mult cu privire la solidaritatea pentru Ucraina și pentru România”, a mai afirmat, la Siret, ministrul de Interne al Franței, Gerald Darmanin.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Refugiații din Ucraina vor avea asistență medicală, acces la educație, drept de muncă și asigurări sociale pe tot continentul european.
 Vizualizări articol: 758 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Refugiații din Ucraina vor avea asistență medicală, acces la educație, drept de muncă și asigurări sociale pe tot continentul european0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei