Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 59 (7976)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Sprijin

PMP a trimis un convoi umanitar cu alimente la Cernăuți

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un convoi umanitar cu ajutoare oferite de Partidul Mișcarea Populară a ajuns vineri la Cernăuți, în Ucraina, de unde au plecat mai departe către Kiev. Transportul de ajutoare, care a trecut prin Vama Siret, a fost însoțit de mai mulți lideri ai PMP, respectiv președintele partidului, Eugen Tomac, dar și de vicepreședintele PMP și președinte al PMP Suceava, Marian Andronache. Eugen Tomac a spus că ajutoarele au fost strânse de grupul de lucru constituit în cadrul PMP pentru a oferi din partea membrilor și simpatizanților acestui partid un sprijin consistent pentru cetățenii ucraineni afectați de războiul declanșat de Federația Rusă. „Considerăm că în aceste vremuri extrem de complicate, imprevizibile, când pur și simplu fără să se aștepte nimeni a fost declanșat un război fără sens și inutil, avem obligația ca români, ca cetățeni europeni să fim solidari cu cei aflați în dificultate. Am reușit împreună cu acest grup de lucru înființat în cadrul PMP în doar câteva zile să strângem un lot consistent de produse alimentare pe care le-am dus la Cernăuți. Am făcut-o din suflet și le recomandăm tuturor cetățenilor români, din puținul pe care îl au, să fie solidari cu cetățenii statului vecin, care în clipele de față trec prin situații terifiante”, a precizat președintele PMP. El a adăugat că ceea ce se întâmplă acum în Ucraina este o situație fără precedent, care nu a mai existat de la cel de-al Doilea Război Mondial, un conflict militar de asemenea proporții care pune în dificultate întregul continent. „Asta deoarece la ora actuală milioane de cetățeni ai Ucrainei aleg să plece din această țară și cei mai mulți dintre ei se stabilesc în statele Uniunii Europene, iar România va fi una dintre destinațiile pentru care vor opta o bună parte din cetățenii statului vecin. Iar consecințele războiului deja se observă, ele au lovit direct în sistemul economic european și tocmai de aceea cred că este necesar un răspuns coordonat al tuturor statelor membre legat de noile provocări”, a spus Eugen Toman. El a atras atenția că pe lângă criza refugiaților, Europa se confruntă direct cu o criză de energie, care la rândul ei produce efecte nimicitoare pentru economie și aduce poveri inimaginabile pe umerii cetățenilor europeni, implicit pe umerii românilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PMP a trimis un convoi umanitar cu alimente la Cernăuți.
 Vizualizări articol: 705 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
PMP a trimis un convoi umanitar cu alimente la Cernăuți5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei