Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 feb 2021 - Anul XXVI, nr. 33 (7645)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Susţinere

Flutur anunţă că premierul Florin Cîţu va aloca fonduri în buget pentru ratele la proiectul „Utilităţi şi mediu”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a ţinut să aprecieze deschiderea arătată de premierul României, Florin Cîţu, faţă de problemele judeţului. Gheorghe Flutur a declarat că în cursul zilei de marţi a discutat la telefon cu premierul Florin Cîțu, care i-a confirmat că a ținut cont de solicitarea de a prevedea bani în bugetul anului 2021 pentru plata ratelor de capital și a dobânzilor scadente în anul 2021 din proiectul „Suceava - Utilități și mediu la standarde europene”. Flutur a spus că de acest sprijin ar beneficia cele 57 de primării aflate în dificultate ca urmare a împrumutului pentru acest proiect.

„Domnia sa cunoștea această mare problemă a județului încă de anul trecut, când era ministru de Finanțe. Țin să îi mulțumesc pentru că ne acordă un sprijin vital pentru un număr mare de primării din județul Suceava”, a spus șeful administrației județene.

Gheorghe Flutur a arătat că instituția pe care o conduce a adresat, în numele localităților împrumutate din cadrul celor două componente ale proiectului „Utilități şi mediu la standarde europene în județul Suceava”, respectiv componenta gaz și componenta termie, o solicitare de a fi sprijinite în achitarea ratelor și dobânzilor. Flutur a precizat că o parte din localități sunt deja datoare la fondul de risc.

El a precizat că scadențele de plată pentru obligațiile aferente creditului extern pentru proiectul „Utilități și mediu”, rata de capital şi dobânda, sunt pe 28 martie şi 28 septembrie ale fiecărui an calendaristic.

„Astfel, am solicitat cuprinderea în bugetul anului 2021 a ratelor de capital și dobânzilor scadente în anul 2021, în sumă totală de 29,077 milioane de lei, din care suma de 9.171.527,26 lei pentru componenta gaz, respectiv 19.905,994,46 lei pentru componenta termie”, a explicat președintele CJ Suceava. El i-a arătat premierului că un număr mare de localități care fac parte din componenta termie a proiectului înregistrează datorii substanțiale la fondul de risc, respectiv 7,744 milioane de lei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur anunţă că premierul Florin Cîţu va aloca fonduri în buget pentru ratele la proiectul „Utilităţi şi mediu”.
 Vizualizări articol: 312 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flutur anunţă că premierul Florin Cîţu va aloca fonduri în buget pentru ratele la proiectul „Utilităţi şi mediu”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei