Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 feb 2021 - Anul XXVI, nr. 33 (7645)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Pistă probabilă

Incendierea a patru uși într-un bloc din Suceava, o răzbunare de la etnobotanice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un incendiu de săptămâna trecută, izbucnit la ușile de la etajul unui bloc din cartierul George Enescu al municipiului Suceava, în urma unei evidente acțiuni intenționate, a trecut oarecum neobservat atenției publice, însă cazul este unul grav, care impune o anchetă serioasă și o monitorizare atentă a situației, din partea polițiștilor specialiști în Investigații Criminale, și nu numai a lor. Din informațiile noastre, la mijloc a fost vorba de o răfuială legată de piața neagră a etnobotanicelor. Vizat de atac este un bărbat care ar fi deranjat un dealer foarte cunoscut în zona George Enescu, care însă nu are calitatea de suspect sau inculpat în dosar. Practic, se bănuiește cine este autorul, încă cum nu sunt încă probe, acesta nu este încă pus sub acuzare. Situația este însă delicată, pentru că tensiunile sunt la cote ridicate, iar fapta a fost gravă, în sensul că un copil sau chiar un adult putea să sfârșească tragic dacă ar fi deschis la momentul nepotrivit ușa incendiată. Atacul a fost un soi de ultim avertisment pentru cel vizat.

Joia trecută, în jur de ora 20.00, la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava s-a dat alarma de incendiu. O locatară a unui bloc de pe strada Lalelelor, din cartierul George Enescu, a sunat la 112 și a sesizat că în scara de bloc în care locuiește a izbucnit un foc puternic, cu degajare de fum. Panica de după incendiu a fost destul de serioasă.

Patru dintre ușile aflate în apropiere una de cealaltă s-au aprins, cel puțin ușa la care a fost pus inițial focul arzând violent.
Din fericire nimeni nu a fost rănit în incendiu, iar în urma stingerii cu rapiditate a flăcărilor nu a fost nevoie de evacuarea locatarilor apartamentelor de pe scara blocului. În urma discuțiilor avute cu proprietarii și a cercetărilor efectuate la locul izbucnirii incendiului, pompierii au stabilit că flăcările au pornit cel mai probabil prin folosirea intenționată a unei surse de aprindere. Concret, cineva a intrat în scara de bloc, a împrăștiat lichid inflamabil și a dat foc. Zona este slab iluminată și prost acoperită cu camere video, astfel că polițiștii nu au o misiune ușoară.

În cauză este deschis un dosar penal, in rem, pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere. Foarte probabil, cazul este deja și în atenția structurilor antidrog.

De adăugat că printre cei prejudiciați de acest atac sunt și șeful unei firme de pază și protecție și familia unui polițist, însă cel puțin până acum nu au rezultat indicii că aceștia ar fi mai mult decât victime colaterale. Totuși, nu poate fi exclus ca și unul dintre aceștia să fie vizat de atac.

Prejudiciul nu este unul tocmai mic, mai ales că toți cei patru proprietari au trebuit să-și cumpere uși noi. Se așteaptă acum ca ancheta declanșată de polițiști să ducă la prinderea autorului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Incendierea a patru uși într-un bloc din Suceava, o răzbunare de la etnobotanice.
 Vizualizări articol: 396 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Incendierea a patru uși într-un bloc din Suceava, o răzbunare de la etnobotanice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei