Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 feb 2021 - Anul XXVI, nr. 33 (7645)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Avarii

Zeci de localități fără energie electrică, din cauza stratului gros de gheață format pe elementele rețelelor electrice aeriene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zeci de localități sucevene au rămas în beznă din cauza stratului gros de gheață format pe elementele rețelelor electrice aeriene, care a dus la ruperi de conductoare și elemente de izolație, dar și de stâlpi de medie tensiune. Printre localitățile sucevene afectate s-au numărat: Siret, Adâncata, Zvoriștea, Stânca, Forăști, Negostina, Bălcăuți etc.

Reprezentanții Delgaz Grid au comunicat că s-a intervenit cu echipe suplimentare de electricieni pentru remedierea problemelor, pentru reluarea alimentării cu energie a consumatorilor din peste 40 de localități, preponderent din mediul rural, din județele Moldovei, inclusiv Suceava. Precipitațiile căzute în ultimele zile, spun reprezentanții Delgaz Grid, au format un strat gros de gheață pe elementele rețelelor electrice aeriene, ceea ce a dus la ruperi de conductoare, elemente de izolație și stâlpi de medie tensiune. Electricienii Delgaz Grid, împreună cu echipe ale contractorilor, au lucrat pentru restabilirea alimentării cu energie, în termenul cel mai scurt posibil, spun ei, doar că oamenii care au rămas fără curent electric sunt foarte nemulțumiți că s-a intervenit târziu, cu puțini oameni și că s-a depășit cu mult termenul estimat pentru remedierea avariilor.

„Gheața depusă pe liniile electrice aeriene, dar și copacii căzuți peste acestea, au provocat numeroase avarii în reţelele de distribuţie din județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui, în special în zonele rurale. De luni, echipele de intervenţie ale companiei noastre şi ale contractorilor acţionează în permanenţă în teren pentru restabilirea distribuţiei energiei în zonele afectate de avarii. Electricienii au înlocuit stâlpi, elemente de izolaţie şi susţinere şi au reîntregit conductoarele rupte sub greutatea gheții și din cauza vântului. Până marți seară, în urma intervențiilor a fost restabilită alimentarea în toate localitățile din județele Bacău, Neamț și Vaslui, iar în continuare acționăm pentru reluarea distribuției energiei electrice în 34 de localităţi din județele Botoșani, Iași și Suceava”, au comunicat reprezentanții Delgaz Grid.

Întrucât în unele zone conductoarele sunt rupte şi există riscul să ajungă pe sol, Delgaz Grid atrage atenţia asupra pericolului de electrocutare şi arsuri pe care îl reprezintă atingerea lor în cazul pătrunderii persoanelor în vecinătatea acestora. Totodată, stâlpii avariaţi, aflaţi într-un echilibru precar, pot genera accidente grave în eventualitatea căderii acestora. Recomandarea specialiștilor în energie a fost ca oamenii să nu se apropie de conductoarele căzute la pământ sau de stâlpii prăbuşiţi ori înclinaţi.

Lipsa unor căi de acces sau drumurile acoperite de zăpadă și polei, gheața formată pe rețelele electrice, rafalele puternice de vânt și vizibilitatea redusă sunt doar câteva dintre situațiile pe care le-au înfruntat în județul Suceava echipele de electricieni Delgaz Grid și ale contractorilor care au intervenit pentru remedierea avariilor cauzate de vremea nefavorabilă.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de localități fără energie electrică, din cauza stratului gros de gheață format pe elementele rețelelor electrice aeriene.
 Vizualizări articol: 402 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zeci de localități fără energie electrică, din cauza stratului gros de gheață format pe elementele rețelelor electrice aeriene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei