Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 feb 2021 - Anul XXVI, nr. 29 (7641)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Lucian AVRAMESCU

Lucian AVRAMESCU


Ura! Falimentul școlii a fost întrerupt

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Falimentul şcolii a fost, cică, întrerupt, după ce la Cotroceni, Sfatul Înţelepţilor, împrumutat de la triburile malgaşe, a luat o decizie surprinzătoare pe care o știam de două săptămâni. Ne-o spusese președintele însuși, care n-a cutezat să se contrazică, intimidat de făptura sa musculoasă autodescoperită în oglinda albă a munților, unde mai marele de la Cotroceni a purces imediat după incendiul de la Balș să-și amelioreze situația depresivă. Nu-i ușor să te afli în apropierea locului unde s-a petrecut carbonizarea unor concetățeni și să mai și transmiți condoleanțe, împărtășind suferința rudelor apropiate și îndepărtate. Pe o rețetă exersată, cei de la ”Balș” au fost făcuți jumări de o neglijență colectivă.

Vindecat de aerul montan, președintele s-a întors la Palat, unde s-a autoconfirmat în fața unor martori muți de admirație – deschidem școlile. A fost ca un Sesam deschide-te, din basmul arab cu Ali Baba și cei 40 de hoți, fiindcă în toate magaziile sătești cu closet în curte sau intern, pentru uzul de pipi al dăscălimii, cu cheia la director, s-a pornit, ca-n Scrisoarea III eminesciană, ”Ce mai freamăt, ce mai zbucium”. Bucuria ”școlerilor” e mare, iar tristețea reîntâlnirii cu profesorul de fizică, cel care ține, prin repetiție, lecții admirative despre autoturismul personal, căruia i-a schimbat o bujie, este acoperită de forfota entuziastă de a se revedea. Gata, școala iese din faliment.

O fi bine, o fi rău? Statisticile nu sunt făcute de Pieleanu, prin sondaj telefonic, ci prin cifre rezultate din cercetări oficiale. Acest ”oficial”, pus zilnic la coada anunțului ultimativ – ”credeți doar în sursele oficiale”, arată că nu ne mai îmbolnăvim de coronavirus decât pe sărite, iar tulpina sau rădăcina engleză n-a ajuns la noi decât la Giurgiu, Vâlcea, Cluj, Timișoara și un pic mai mult la București. De altfel, Capitala, aflată într-o culoare de cod virusologic nedefinită, galben spre indigo sau portocaliu, dă liber spre igienicul tramvai doar pruncilor despărțiți recent de biberon. Cei care – unii dintre ei – trag iarbă pe nas stau încă acasă, suportând lipsa priceperilor electronice ale babacilor rămași cu apucături din vremea când se citea unul numit Shakespeare, în traducere liberă Scuturălance.

Gata! Se împrimăvărează o bucățică de Europă, fiindcă alte câteva hălci rămân îniernate în carantine sub presiunea frigului englez. O fi bine, o fi rău? Eu rămân priponit moromețian în îndoieli și zic, pentru mine doar, că e bine-rău. Scriu, ușor săltăreț, spre a nu strica o bucurie care sper să dureze.

Să aveți o zi luminoasă și deie Sfântul să nu ne trezim peste două săptămâni cu copiii retrimiși la domiciliu, unde mamele grijulii le vor dezinfecta ghiozdanul, dimpreună cu clanța ușii.

Buni zori! Să ne revedem veseli, prieteni!

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ura! Falimentul școlii a fost întrerupt.
 Vizualizări articol: 1270 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ura! Falimentul școlii a fost întrerupt0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei