Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 mar 2020 - Anul XXV, nr. 72 (7377)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Prea multă inconștiență

Un bărbat prins la volan beat de două ori, la distanță de două zile, lăsat inițial în libertate, arestat în cele din urmă de judecători

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat în vârstă de 58 de ani a primit mandat de arestare pentru 30 de zile de la magistrații de la Tribunalul Suceava pentru un întreg șir de infracțiuni, cel mai grav fiind că a fost prins beat la volan la două zile după ce mai fusese prins o dată în stare de ebrietate în trafic. Inițial, în ciuda sfidării maxime a legii, Judecătoria Gura Humorului stabilise că măsura controlului judiciar este suficientă.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au făcut însă contestație și au cerut arestarea, iar Tribunalul a admis propunerea în ședința de miercuri, 25 martie. Decizia de arestare pentru 30 de zile este definitivă. Deși în această perioadă critică măsurile restrictive se iau mai rar, totuși la cazurile foarte grave nu se poate face rabat.

Ioan Valter Petroiu, cu domiciliul în Pașcani, este personajul ajuns după gratii. Faptele au fost comise la Frasin.

Întregul periplu al bărbatului de 58 de ani, din municipiul Pașcani, s-a desfășurat începând cu prima zi a săptămânii trecute, când a fost oprit de către polițiștii orașului Frasin în timp ce conducea mașina sub influența alcoolului și fără a deține o asigurare obligatorie pentru aceasta. S-a constatat atunci că bărbatul tocmai lovise cu mașina un container aflat la marginea drumului, iar în urma testării a fost înregistrată o alcoolemie de 1,88 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii i-au reținut permisul de conducere, certificatul de înmatriculare al autoturismului și plăcuțele de înmatriculare ale acestuia.

Două zile mai târziu, în cursul serii de 18 martie, polițiștii din cadrul Poliţiei oraşului Frasin au fost sesizaţi telefonic despre faptul că în zona satului Bucșoaia circulă un autoturism VW Passat, care este avariat și nu are montate plăcuțe de înmatriculare. Un echipaj a identificat la scurt timp autoturismul VW Passat, fără plăcuțe de înmatriculare, în zona Suha, și l-a oprit, la volan fiind același Ioan Valter Petroiu, care mirosea a alcool. În timp ce stătea de vorbă cu polițiștii, aceștia au fost informați telefonic despre faptul că bărbatul ar fi principalul suspect în comiterea unui furt dintr-o stație de carburanți din orașul Frasin. Bărbatul era acuzat de păgubiți că furase suma de 2.650 lei din sertarul benzinăriei, profitând de neatenția gestionarului.

În urma controlului corporal asupra sa a fost găsit un portofel în care avea suma de 308 lei, iar suma de 2.200 lei se afla într-un buzunar de la geacă.

Bărbatul de la volan a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat, probele recoltate la spital în cursul aceleiași seri arătând ulterior o concentrație de 1,98 g/l alcool pur în sânge. Cu această ocazie el a recunoscut faptul că a sustras de la o benzinărie din orașul Frasin o sumă de bani dintr-un sertar, după care a plecat la volanul autoturismului său spre Bucșoaia, unde a făcut cumpărături și a fost apoi oprit de poliție.

Așadar, un adevărat pericol public.

Față de bărbat a fost pusă în mișcare acțiunea penală pentru săvârșirea infracțiunilor de „furt”, „conducerea unui vehicul neînmatriculat”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Mandatul de arestare a fost emis pentru conducerea repetată sub influența băuturilor alcoolice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un bărbat prins la volan beat de două ori, la distanță de două zile, lăsat inițial în libertate, arestat în cele din urmă de judecători.
 Vizualizări articol: 1377 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un bărbat prins la volan beat de două ori, la distanță de două zile, lăsat inițial în libertate, arestat în cele din urmă de judecători5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei