Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 mar 2020 - Anul XXV, nr. 72 (7377)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Președintele ALDE Suceava: ”Sistemul medical județean a fost pus la pământ pentru cel puțin un an”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Medicul veterinar Octavian Ilisoi, președintele ALDE Suceava, s-a declarat sceptic că sistemul medical din județ își va reveni în mai puțin de un an și face apel la toate forțele responsabile să nu-l distrugă complet.

”E cel mai dificil moment pe care îl traversăm cu toții. Ca medic veterinar am trecut prin alte crize, gen pesta porcină africană, dar ceea ce se petrece acum nu are grad de comparație. Și asta pentru că la mijloc sunt vieți omenești, iar o parte dintre semenii noștri au și fost răpuși de acest virus necruțător, alții sunt internați și riscă să nu mai fie printre noi, iar mulți alții probabil că vor contracta boala în perioada următoare”, a arătat președintele ALDE Suceava.

Octavian Ilisoi a spus că este de neconceput ca ministrul Sănătății să dezerteze în plină criză și după ce județul Suceava a ajuns epicentrul infectării cu noul coronavirus.

”Gestionarea crizei de la Suceava, mai bine zis lipsa unui plan coerent pentru a stopa bomba epidemiologică de la Spitalul Județean, denotă o lipsă de comunicare a ministrului demisionar al Sănătății, Victor Costache, cu oamenii de la Suceava, în special cei de la Direcția de Sănătate Publică. Din punctul nostru de vedere, la conducerea Ministerului Sănătății ar trebui numiți oameni competenți, care să știe exact ce măsuri trebuie să ia. Și mă gândesc aici la secretarul de stat Raed Arafat, doctorul Adrian Streinu-Cercel, manager al Institutului de Boli Infecțioase <Matei Balș>, sau medicul Adrian Marinescu, de la același Institut de Boli Infecțioase <Matei Balș>”, a completat Octavian Ilisoi.

Acesta și-a exprimat indignarea vizavi de intenția de a transforma spitalul într-unul pentru COVID-19, ceea ce ar însemna că timp de doi ani alte urgențe vor trebuie direcționate în alte județe.

”Dacă se dorea un centru pentru tratarea pacienților cu COVID-19 se putea găsi soluția cu spitalul vechi. Transformarea întregului Spital Județean Suceava în centru doar pentru pacienții infectați cu noul coronavirus ar fi o mare greșeală, cu consecințe nefaste pentru cel puțin doi ani pentru locuitorii acestui județ”, a conchis Octavian Ilisoi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Președintele ALDE Suceava: ”Sistemul medical județean a fost pus la pământ pentru cel puțin un an”.
 Vizualizări articol: 2407 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Președintele ALDE Suceava: ”Sistemul medical județean a fost pus la pământ pentru cel puțin un an”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei