Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 mar 2020 - Anul XXV, nr. 72 (7377)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Drama unei mame internate în spital cu bebelușul ei, suspect de coronavirus: “Medicii sunt toți infectați, nu are cine să mi-l controleze. Băiatul meu moare aici pe pat”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O tânără internată cu bebelușul ei în vârstă de 5 luni în Spitalul Județean Suceava ne-a mărturisit telefonic coșmarul prin care trece, într-o secție în care se pare că toate cadrele medicale sunt infectate cu coronavirus și nimeni nu are grijă de copilul ei, la rându-i suspect că este infectat cu COVID-19.  

Tânăra este convinsă că ea și bebelușul ei s-au infectat în Spitalul “Sf. Ioan cel Nou” Suceava, unde s-au internat prima oară săptămâna trecută, pe 18 martie. Mama și copilul au fost externați la începutul acestei săptămâni, luni, pe 23 martie, însă starea micuțului s-a înrăutățit, cei doi ajungând din nou la spitalul județean miercuri, 27 martie.

Declarațiile femeii  și plânsele copilului pe tot timpul conversației telefonice îți fac pielea de găină. E un sistem bolnav, virusat, de la un capăt la celălalt. De la pacient, la medic. La autorități.

 

 “Toți fug de noi, stau și mă rog să vină medici să mi-l consulte”

“Am fost internată la Spitalul Județean de pe data de 18 martie până luni, și miercuri (n.r- 27 martie) la ora 3, am fost aduși cu ambulanța, de la ora 3 până astăzi la amiază băiatului nu i-au făcut nimic, are  febră în continuare, și tot așteptăm... Acum i-au pus o perfuzie, au zis că medicii sunt bolnavi, că nu au timp, că n-au nimic și tot așteptăm să facă ceva.

L-au testat de corona aia, încă n-a venit nimic, nu știm nimic, dacă are, dacă avem, dacă n-avem, când am fost băgată în salon aici am fost băgată în salon cu o mămică care n-avea nici un simptom. Mămica s-a speriat, a plecat. Toți fug de noi, stau și mă rog să vină medici să mi-l consulte, a venit un medic, nepediatru, el atât a zis, că el doar atâta poate: să vină să mi-l consulte și să plece.

Nimic nu-i fac, decât perfuzii...scade febra 20 de min, 10 minute și după aia apare înapoi și plânge încontinuu așa. I-au ieșit bube pe tot corpul, pastile de miercuri de la ora 3 până la amiază astăzi i-am dat eu, că n-au avut nimic în spital să-i dea de febră și i-am dat eu, într-adevăr.

I-am dat Panadol, i-am mai dat niște sirop, astăzi mi-au dat paracetamol supozitoare … că nu este.

 

Reporter: Am înțeles că doctorii sunt infectați și nu pot să vină la copil?

Da! Da!...aici cu mine sunt. Sunt infectați...au zis că sunt infectați toți, că nu are cine să mi-l controleze și am spus că băiatul meu moare aici pe pat! E vânăt tot.

Stau și mă rog de asistente, am prins o tură azi mai bună și a venit și a pus branulă. Azi-noapte, până la ora 4, l-a învârtit întruna - mâini - picioare, nu i-a găsit vena. Până la urmă, a zis că branula e defectă. Mă punea pe mine să prind leucoplastul de la branulă… (neinteligibil), că ei se plâng că au 100 de mănuși pe mâini și că nu pot să facă o branulă.

Nu mai înțeleg nimic. Pur și simplu copilul ăsta… nu i-au pus azi decât 2 perfuzii...foarte mici perfuziile, nici măcar jumate de soluție nu era.

Astăzi (n.r.-ieri), după ce am sunat la Monitorul, a venit un doctor, l-a consultat oleacă de 2 ori la spate, l-a ascultat și la față, a zis că nu e pediatru și că nu poate face mai multe. A zis că de gura lumii vine și mi-l consultă...

 

Reporter: Dar un doctor specialist nu a venit?

Nu, un pediatru nu. Tot mă amână că vine, că vine și tot nu vine.

 

Reporter: Aveți idee de unde s-a putut infecta copilul? Spuneți că e suspect de coronavirus…

Din Spitalul Județean “Sf Ioan cel Nou” Suceava! Am stat la pediatrie cu el. De acolo. Medicii de la pediatrie, luni dimineață, au avut toți o ședință și au fost toți într-o cameră: ăia infectați cu cei neinfectați. Și am zis că numai de acolo mi-a luat (n.r. -virusul), când au urcat sus la consultație.

 

Reporter: De când era internat?

De pe 18 martie, chiar de ziua mea... m-am internat în spital, ... pneumonie i-au găsit. Și după ce l-a consultat, l-a văzut doctorița, infirmierele, coborau jos, aduceau virus de la pacienți, de afară....   A început după 2 zile să facă febră.

 

Reporter: Copilul a fost testat? Când?

Copilul a fost testat ieri dimineață (n.r.-miercuri). Așteptăm rezultatele.

I-a făcut numai lui, că au spus că dacă el are, am și eu.

Sergiu RUSU, Paul CIURARI

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Drama unei mame internate în spital cu bebelușul ei, suspect de coronavirus: “Medicii sunt toți infectați, nu are cine să mi-l controleze. Băiatul meu moare aici pe pat”.
 Vizualizări articol: 5696 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Drama unei mame internate în spital cu bebelușul ei, suspect de coronavirus: “Medicii sunt toți infectați, nu are cine să mi-l controleze. Băiatul meu moare aici pe pat”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei