Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 mar 2020 - Anul XXV, nr. 72 (7377)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fata managerului spitalului din Câmpulung Moldovenesc face un apel disperat pe Facebook

“Aș vrea să aduc la cunoștință încă o întâmplare tristă care evidențiază din nou cât de nepregătită a fost România în întâmpinarea acestei Pandemii “total neașteptate”.

La spitalul din Câmpulung Moldovenesc (Suceava), 3 cadre medicale (printre care și tatăl meu) au prezentat concomitent simptome de infecție respiratorie acută (febră, tuse seacă, obosealăextremă, un caz prezentând și respirație dificilă) debutate brusc. Având în vedere starea nației, au îndrăznit să ceară 3 teste, de care au făcut rost cu dificultate, după multe insistențe. La acea vreme (21.03.2020) testarea pentru SARS-CoV2 a personalului medical simptomatic nu reprezenta o indicație în absența unui context epidemiologic sugestiv. Oraș mic de munte, spital mic, personal medical puțin, sigur nu ajunge COVID-ul la țară. Cu toate acestea,persoanele respective au decis să se izoleze la domiciliu până la infirmarea posibilului diagnostic, pentru a nu pune în pericol colegii și pacienții.
Pe data de 24 martie s-au recoltat probele, pe data de 25 au ajuns două rezultate, iar pe 26 a sosit și ultimul rezultat, confirmându-se astfel 3 infecții COVID19. Primele două cazuri au fost internate în aceeași zi de la primirea diagnosticului la Spitalul Județean de Urgență Sf. Ioan cel Nou din Suceava, unde au beneficiat de neglijență, fără vreun contact medical până a doua zi, când un medic le-a evaluat stetacustic pulmonar. Menționez lipsa unui examen clinico-biologic complet, știți și voi, starea pacientului la internare, ca să poți urmări evoluția în dinamică (adică nu s-au recoltat analize, nu s-a luat o tensiune, o saturație a oxigenului, o temperatură). Lucru cel mai probabil explicat prin lipsa crasă de personal, starea de panică și haosul absolut din ultimele zile, autoritățile sucevene fiind momentan ocupate cu demiteri, reorganizări etc. Acțiuni absolut necesare în situația de față, nu mă înțelegeți greșit, dar nu în detrimentul pacienților și cadrelor medicale care se confruntă direct cu această boală extrem de contagioasă, extrem de imprevizibilă și potențial letală. Dar revenim acolo mai târziu.
Între timp,alte persoane din corpul medical al spitalului din Câmpulung Moldovenesc au devenit simptomatice.

Tatăl meu a primit rezultatul ultimul, în cursul acestei dimineți(n.r. joi dimineață).

Până în momentul de față (23:00) nu a venit izoleta să-l ducă la Suceava, nu a primit nici o indicație de la DSP Suceava privind evaluarea stării sale de sănătate sau inițierea cât mai precoce a vreunui tratament, ținând totuși contcă este în continuare simptomatic după 6 zile. Nu știu nimic de vreo anchetă epidemiologicăsau de testarea restului de personal medical simptomatic izolat la domiciliu, știu doar ca mama mea (de asemenea medic la spital) nu a fost testată, fiind și ea contact direct SIMPTOMATIC.

Și-au făcut rost din mână în mânăde o parte de medicamente și au început administrarea la domiciliu conform protocolului terapeutic, desigur pe proprie răspundere. Personal susțin această decizie, amândoi având peste 55 de ani, cu comorbidități cardio-vasculare.
Revolta mea nu este doar pentru că părinții mei sunt direct afectați (deși cu siguranță ajută), dar aceastăsituație mi-a dat ocazia să descopăr situația dramatică din Suceava.

Nu este personal medical, nu este echipament în continuare, în continuare personalul medical rămas la datorie nu este testat și stă cu frică în sân să se întoarcă acasă la familie. 

Ce se întâmplă în Suceava este situația reală din majoritatea spitalelor din țară, lucru care va fi evidențiat prin testarea personalului medical, precum și a persoanelor simptomatice, care până la data de 24.03.2020 nu au beneficiat de “context epidemiologic sugestiv”.

Spitalul din Câmpulung a încercat singur să se descurce să facă rost de echipamente de protecție pentru personal. Nu au dus lipsă de măști sau mănuși, triajul de la intrarea în spital era eficient și bine pus la punct, cazurile suspecte mereu erau trimise la Suceava, întrucât nu aveau capacitatea de izolare în incinta spitalului.

Nu se cunoaște încă un potențial contact infectant. #transmiterecomunitara

Dar hei, măcar parlamentarii nu au COVID19. Trăiască România liberă!

P.S. Mulțumim Licuricii Fericiți și toți cei implicați pentru inițiativa de a strânge fonduri pentru achiziționarea de echipamente de protecție pentru spitalul din Câmpulung. Nu este prea târziu, vor fi folosite cu drag în viitorul apropiat,când va fi pus din nou pe picioare spitalul. Greul abia vine.

Aveți cu toții grijă de voi!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fata managerului spitalului din Câmpulung Moldovenesc face un apel disperat pe Facebook.
 Vizualizări articol: 3108 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Fata managerului spitalului din Câmpulung Moldovenesc face un apel disperat pe Facebook5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei