Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 mar 2020 - Anul XXV, nr. 72 (7377)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dr. Cătălina Zorescu își asumă eroarea cu înscrierea lui Flutur ca medic în tabelul de testare pentru COVID-19

Vineri, 27 Martie 2020 (13:42:02)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Medicul Cătălina Zorescu, din cadrul Direcției de Sănătate Publică Suceava, și-a asumat public eroarea din tabelul cu persoanele de la care s-au recoltat probe pentru testarea COVID-19, în care președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, este trecut ca medic. Tabelul respectiv are și alte erori serioase - cunoscuți medici din spital figurează ca magazioner, asistent medical sau cameristă, iar un directoare de la o instituție din Suceava, cu relații profesionale cu Spitalul de Urgență Suceava, este trecută ca brancardier. De asemenea, foarte multe nume din tabel sunt scrise cu litere mici, în dreptul multor medici nu scrie nimic, iar sub linia pe care este scris numele lui Flutur este trecut numele unui medic, în dreptul căruia nu scrie nimic, ceea ce arată neglijența cu care s-au completat tabelele, în ceea ce privește identificarea profesională a celor testați. Motivul, afirmă dr. Zorescu, este suprasolicitarea angajaților DSP, în această perioadă.

Dr. Zorescu a explicat că din echipa de recoltare au făcut parte ea și încă un medic epidemiolog. „Personal am recoltat exudatul faringian și pe cel nasofaringian, iar colega mea a completat formularul tipizat de însoțire a probei. Dintr-o eroare regretabilă, colega mea a bifat rubrica <personal medico-sanitar> și de asemenea a completat greșit data recoltării. Anterior recoltării testului domnului Flutur au fost prelevate probe de la un medic. Colega mea nu-l cunoștea personal pe domnul Flutur și dată fiind suprasolicitarea noastră din aceste zile, a fost posibilă această greșeală. Menționez că formularul de însoțire completat de colega mea este semnat și asumat de mine. Regretăm și ne asumăm greșeala făcută, care nu a fost cu intenție!”, mai spune dr. Zorescu.

În privința testării lui Gheorghe Flutur, confirmat pozitiv cu COVID-19 și internat în Spitalul Suceava, și premierul Ludovic Orban a venit cu precizări. Prim-ministrul a declarat că testarea lui Flutur era normală pentru că acesta a fost contact direct al mai multor persoane confirmate pozitiv.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dr. Cătălina Zorescu își asumă eroarea cu înscrierea lui Flutur ca medic în tabelul de testare pentru COVID-19.
 Vizualizări articol: 5937 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Dr. Cătălina Zorescu își asumă eroarea cu înscrierea lui Flutur ca medic în tabelul de testare pentru COVID-191.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei