Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 mar 2020 - Anul XXV, nr. 72 (7377)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Jale

Din cei 233 de medici ai Spitalului Suceava, doar circa 50 mai vin voluntar la muncă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Criza de la Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan  cel Nou” Suceava se adâncește. Unul dintre puținii medici care mai lucrează în spital ne-a declarat, sub anonimat, că „din 233 de medici, o mână de oameni mai lucreaza voluntar” și că, „pe rând, cad ultimii oameni”. „Dacă mai sunt 50 care lucrează. O parte sunt pozitivi asimptomatici, izolați la domiciliu pentru două săptămâni. În spitalul vechi, 10 medici se luptă voluntar pentru salvarea a 150 pacienți. Și cedează pe rând. Din județ nu avem nici un ajutor, de la Iași de asemenea. Asistentele fac grevă, nu mai vin pentru că nu sunt testate, altele sunt testate și izolate la domiciliu, la fel, pentru două săptămâni”, a afirmat medicul.

El face apel la colegii săi, să-și învingă teama și să revină la muncă, în spital. „În Franța, Italia, Spania personalul lucrează, dacă fizic poate, indiferent dacă e pozitiv sau nu. La noi legislația le permite să fugă, să-și renege misiunea și să stea în autoizolare sau carantină. Sub scuza asta nu poți face rost de oameni”, a spus doctorul sucevean.

Acesta avertizează că dacă medicii și restul personalului medical valid nu se întorc la muncă, „în curând sicriele celor morți vor sta în stradă, și dacă în Italia armata duce morții la crematoriu, noi nici crematoriu nu avem. Mă tem că va fi mult mai rău”.

Potrivit medicului, la spitalul din Suceava este nevoie de mai mult personal decât cel pentru redeschiderea UPU. În opinia sa, tratarea situației pe criterii militare ar putea fi o soluție pentru menținerea pe linia de plutire și ulterior pentru ieșirea din criză.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Din cei 233 de medici ai Spitalului Suceava, doar circa 50 mai vin voluntar la muncă.
 Vizualizări articol: 1556 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Din cei 233 de medici ai Spitalului Suceava, doar circa 50 mai vin voluntar la muncă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei