Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 27 (6737)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sfidare

Asociaţia „Protsilva”, din Câmpulung Moldovenesc, a încercat să îşi facă propria lege

Asociaţia „Protsilva” din Câmpulung Moldovenesc a încercat, în mod unilateral şi nelegal, să modifice statutul Ocolului Silvic „Silva – Bucovina”, al cărui asociat este. Ocolul Silvic „Silva – Bucovina”, care administrează o parte din pădurile unităţilor de cult ortodoxe din judeţul Suceava, este format, ca entitate juridică, din mai multe asociaţii, fiecare cu personalitate juridică şi statut propriu. Fiecare asociaţie membră are propriul statut de funcţionare, pe care îl poate modifica cu acordul membrilor adunării generale din propria organizaţie. În schimb, statutul Ocolului Silvic „Silva – Bucovina” poate fi modificat doar în urma adunării generale, formată din reprezentanţii tuturor asociaţiilor membre. În mod inexplicabil, Asociaţia „Protsilva” din Câmpulung Moldovenesc a încercat să modifice statutul Ocolului Silvic „Silva – Bucovina”.

Astfel, în data de 10.01.2018 s-a înregistrat la Judecătoria Câmpulung Moldovenesc dosarul civil nr. 50/206/2018 având ca obiect modificări acte constitutive persoane juridice.  Asociaţia „Protsilva” a depus două cereri, una de modificare a propriului statut, lucru permis de lege, dar şi una de modificare a Statutului de organizare şi funcţionare a Ocolului Silvic „Silva-Bucovina”, acţiune care, aşa cum menţionam, putea fi făcută doar de adunarea generală a asociaţiilor şi nu doar de unul dintre asociaţi.  

În data de  25.01.2018 instanţa a respins cererea Asociaţiei „Protsilva” privind modificarea Statutului de organizare şi funcţionare a Ocolului Silvic „Silva - Bucovina”. Cum şi de către cine a ajuns să fie inserată această solicitare către instanţă rămâne un mister, cu conotaţii ceva mai speciale, cu atât mai mult cu cât această modificare nu a fost supusă aprobării nici măcar în adunarea generală a Asociaţiei „Protsilva”.

De altfel, chiar şi în cazul în care această condiţie ar fi fost îndeplinită, tot nu exista cadru legal de transmitere către o instanţă a unei astfel de modificări fără aprobarea celorlalţi asociaţi şi consultarea ocolului silvic. Ce fel de implicaţii are o astfel de abordare juridică nu este greu să intuim dar sunt alte instituţii obligate să aprofundeze întrebarea.

Cât priveşte modificările la Statutul Asociaţiei „Protsilva” şi acesta este vizat de procurori, Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc declarând apel la soluţia primei instanţe cu privire la cererea formulată. 

Asociaţia „Protsilva” a fost înregistrată în anul 2006, de atunci nemaiapărând nici o modificare statutară. „Protsilva” este condusă de preotul Aurel Goraş, care avea, conform statutului, mandat imperativ de patru ani.

La momentul actual, suprafeţele de pădure din competenţa asociaţiei sunt în litigiu, statul român solicitând să reintre în posesia lor. Este interesant de ştiut cum şi-a desfăşurat activitatea această asociaţie, în condiţiile în care a dispus de fonduri financiare foarte mari provenite din administrarea fondului forestier, sume de bani pe care tot statul român le vrea înapoi. Asupra acestui subiect vom reveni în numerele noastre următoare.

 (M.S)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asociaţia „Protsilva”, din Câmpulung Moldovenesc, a încercat să îşi facă propria lege.
 Vizualizări articol: 2623 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.6 din 10 voturi
Asociaţia „Protsilva”, din Câmpulung Moldovenesc, a încercat să îşi facă propria lege1.6510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei