Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 27 (6737)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Trist, dar adevărat

Fetiţă de 2 ani, ţinută acasă cu arsuri grave de o mamă inconştientă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O fetiţă în vârstă de 2 ani a ajuns la spital în stare gravă, cu arsuri de gradul III pe aproximativ o treime din corp, la o zi şi jumătate după ce s-a opărit cu apă clocotită. Fata a fost ţinută în casă, deşi avea arsuri grave, de către mama sa, care şi-a motivat gestul prin frica de reacţia autorităţilor. De altfel, copilul a ajuns la spital datorită unui vecin, care a sunat la 112 şi a sesizat că un copil din Voitinel a căzut într-o oală cu apă clocotită, iar mama nu vrea să-l ducă la spital. Poliţiştii deplasaţi la faţa locului aveau să constate că sesizarea se confirmă.

 

Arsuri extinse, inclusiv pe faţă şi pe o mână

Vineri seară, în jurul orei 20.20, poliţiştii de la Secţia Rurală Gălăneşti au primit apelul la 112 cu privire la copilul care este ţinut în casă de părinţi, deşi pare a fi în stare gravă.

Poliţiştii au ajuns în scurt timp în cătunul de romi din Voitinel, găsind-o pe femeie cu un copil învelit într-un cearşaf. Micuţa prezenta arsuri vizibile la faţă şi pe corp, astfel că imediat s-a solicitat prezenţa unei ambulanţe. Atât mama cât şi copila au fost transportate la Spitalul Municipal Rădăuţi. Diagnosticul preliminar pus de medicii de la Rădăuţi este unul grav: arsuri gradul III pe o treime din suprafaţa corpului. Şi mai grav, arsurile sunt în zona feţei, pe mâna dreaptă şi în zona toraco-abdominală, partea dreaptă a corpului.

Copila în vârstă de 2 ani a fost transferată în aceeaşi seară la Spitalul Judeţean Suceava.

 

A încercat să o trateze cu calmante de la farmacie

Poliţiştii au trecut ulterior la audierea celor doi soţi. Petru-Gheorghe Beghean şi Ana-Maria Beghean, ambii în vârstă de 34 de ani, au împreună patru copii, cu vârste între 2 şi 12 ani.  

Joia trecută, undeva între orele 6.00 şi 13.00, Ana-Maria Beghean a ieşit din casă pentru a aduce apă de la o fântână din apropiere. În casă au rămas cei patru fraţi, cu vârste cuprinse între 2 şi 12 ani. Din cercetări rezultă că fata cea mai mică, în vârstă de 2 ani, a căzut de pe cuptorul sobei într-un vas cu apă fierbinte, care se afla pe plită. Mama minorei s-a dus la o farmacie, a cumpărat nişte medicamente uzuale pentru calmarea durerilor, şi nu a cerut ajutor medical de specialitate.

Mama a declarat că a refuzat să solicite sprijin medical de specialitate pentru minoră şi nu a sesizat evenimentul la data producerii întrucât a avut temerea că va fi trasă la răspundere şi i se va lua copilul. 

Ambii părinţi din familie sunt neşcolarizaţi şi au posibilităţi financiare foarte modeste.

 

O anchetă socială va stabili ce se întâmplă cu copiii din familie 

Contactată de reporterii Monitorul de Suceava, Maria Pleşca, primarul comunei Voitinel, a declarat că familia în care s-a petrecut regretabilul incident este beneficiară de ajutor social, iar condiţiile de trai din familie nu sunt dezastruoase, ci în nota comunităţii de romi.

„În principiu, mama încearcă să aibă grijă de copii, însă aşa cum ştie ea. Oricum, vom face mâine dimineaţă (n.r.-luni dimineaţă) o anchetă socială, iar specialiştii de la Direcţia de Protecţie a Copilului Suceava vor lua o decizie cu privire la ce se întâmplă cu copiii din familie”, a declarat primarul.

Poliţiştii îşi vor continua şi ei ancheta lor, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi rele tratamente aplicate minorului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fetiţă de 2 ani, ţinută acasă cu arsuri grave de o mamă inconştientă.
 Vizualizări articol: 4021 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Fetiţă de 2 ani, ţinută acasă cu arsuri grave de o mamă inconştientă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei