Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 27 (6737)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă complicată

Testele ADN vor stabili cine s-a aflat la volanul unei maşini care a ucis o femeie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ancheta în cazul unui accident rutier mortal ar putea fi lămurită de testele ADN, după ce nu s-a putut stabili în alt mod care dintre cei doi bărbaţi care se aflau în maşina care a dat peste o femeie s-a aflat la volan. Ambii erau băuţi, iar fiecare a declarat că celălalt s-a aflat la volan. Cum nici indiciile de la faţa locului nu i-au ajutat prea mult pe anchetatori, nu s-a putut stabili încă cert cine a condus maşina şi, implicit, cine a provocat tragedia. Totuşi, au fost prelevate mostre de pe volan şi de pe scaunul şoferului, iar în baza acestora se va face o expertiză ADN, din care să rezulte ale cui sunt urmele lăsate pe maşină. Acest detaliu va fi mai mult ca sigur cheia anchetei, au mărturisit surse judiciare.

 

Femeie omorâtă în timp ce mergea pe marginea drumului

Accidentul s-a petrecut la finele lunii noiembrie a anului trecut, pe raza oraşului Liteni şi a avut în prim-plan multă inconştienţă şi consum de alcool.

Pe 25 noiembrie, în jurul orei 14.45, pe strada Siliştei din Liteni, un autoturism VW Jetta a fost scăpat de sub control, maşina intrând pe contrasens şi lovind-o violent pe o femeie care se deplasa pe marginea părţii carosabile, pe partea stângă a drumului. În urma impactului violent, femeia a fost proiectată la câţiva metri distanţă. A fost preluată de o ambulanţă şi transportată la Spitalul Judeţean Suceava, în stare gravă.

Femeia în vârstă de 42 de ani a murit după câteva ore, în spital. Avea fracturi la ambele picioare şi multiple leziuni interne, costale şi rupturi de organe, astfel că nu a putut fi salvată.

 

Proprietarul maşinii, suspectul principal, avea o alcoolemie imensă

Când poliţiştii au ajuns la faţa locului, lângă maşină se aflau doi bărbaţi. Ambii erau confuzi, în stare de ebrietate, şi au început să dea din colţ în colţ când au fost întrebaţi cine s-a aflat la volan. La faţa locului nu a fost nici un martor, astfel că anchetatorii nu au avut de unde aduna prea multe indicii. În aceste condiţii, poliţiştii i-au verificat pe ambii cu aparatul etilotest. Unul avea concentraţia de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar celălalt, posesorul maşinii, 1,33 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

 

Reţinut 24 de ore, apoi pus în libertate

A doua zi, după continuarea cercetărilor, acesta din urmă, Daniel Şuhan, în vârstă de 42 de ani, din Liteni, a fost reţinut pentru 24 de ore şi introdus în arestul poliţiei judeţene. A doua zi, surprinzător având în vedere gravitatea faptei şi alcoolemia, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a decis ca suspectul să fie pus în libertate, fără a-i fi impusă măcar măsura controlului judiciar. Din informaţiile noastre, nu s-au luat măsuri mai severe faţă de suspect tocmai pentru că nu există date fără dubiu că acesta s-a aflat la volan. Având în vedere că cei doi bărbaţi care se aflau în maşină nu au suferit leziuni şi au ieşit din autoturism pe propriile lor picioare, nu s-a putut stabili cert că proprietarul s-a aflat la volan. Asta în condiţiile în care acesta a declarat că l-a lăsat la volan pe amicul de pahar, care era ceva mai puţin beat. Acesta din urmă spune însă că nu el a condus. 

Bărbatul care a provocat accidentul va răspunde pentru infracţiuni grave: ucidere din culpă şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. Chiar dacă nu ar fi fost el la volan, proprietarul maşinii va răspunde cel puţin pentru o infracţiune, cea de încredinţare a autovehiculului unei persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice.

Din declaraţiile date de cei care îi cunosc pe cei doi, rezultă că în ziua accidentului au băut împreună în mai multe locaţii şi s-au deplasat între Udeşti şi Vultureşti, cu autoturismul implicat în accident. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Testele ADN vor stabili cine s-a aflat la volanul unei maşini care a ucis o femeie.
 Vizualizări articol: 2743 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Testele ADN vor stabili cine s-a aflat la volanul unei maşini care a ucis o femeie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei