Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 oct 2017 - Anul XXII, nr. 233 (6649)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Necesitate

Primăria Suceava vrea să preia Casa de Cultură a Sindicatelor pentru a o moderniza

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cea mai impozantă clădire din centrul Sucevei, aflată chiar la kilometrul 0 al oraşului, Casa de Cultură a Sindicatelor, ar putea fi preluată de Primăria Suceava, care vrea să facă din ea o clădire reprezentativă pentru municipiul reşedinţă de judeţ.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a spus că din partea sa este voinţă maximă în acest sens, doar că mai este nevoie şi de „voinţă politică” şi de un Guvern care să îşi asume o astfel de decizie.

„De mult timp vrem să luăm Casa de Cultură la Primărie. Chiar şi la spectacolul de marţi seara au venit nişte cetăţeni să mă întrebe de ce nu luăm clădirea să o modernizăm. Am discutat cu parlamentarii suceveni, vom face un proiect de lege pentru iniţierea unei decizii de transferare a acestor Case de Cultură către administraţiile locale”, a spus Ion Lungu, care a explicat că toate demersurile de până acum nu s-au concretizat din cauza situaţiei alambicate a proprietăţii acestui imobil, administrat la comun de patru confederaţii sindicale.

„Este nevoie de voinţă politică. Un Guvern ar trebui să îşi asume acest lucru.

Sindicatele sunt proprietare ale acestor Case de Cultură, problema se pune şi electoral, nimeni nu a vrut să ia această decizie... Prin Asociaţia Municipiilor din România am ridicat această problemă la fiecare început de mandat al unui Guvern. În campanie toţi spun că vor rezolva problema, dar când ajung la guvernare nu mai fac nimic.

Aceste Case de Cultură sunt un bun al comunităţii, nu au fost făcute de sindicalişti din banii lor. Aproape toţi am fost sindicalişti şi am contribuit la ridicarea lor”, a adăugat edilul sucevean.

Casa de Cultură a Sindicatelor, una dintre cele mai importante clădiri din municipiul

Suceava, a ajuns de mai mult timp într-o stare deplorabilă, în lipsa unor ample lucrări de reparaţii şi investiţii absolut necesare, atât la exterior, cât şi la interior.

În prezent, Casa de Cultură, construită în perioada 1965-1969 de o echipă de arhitecţi coordonată de cunoscutul Nicolae Porumbescu, fondatorul Şcolii de Arhitectură din Iaşi, este administrată de patru confederaţii sindicale din România - CNSRL - Frăţia, Cartel Alfa, CSDR şi Blocul Naţional Sindical.

O parte dintre spaţiile Casei de Cultură Suceava sunt închiriate mai multor societăţi comerciale şi asociaţii culturale, chirii care, împreună cu sumele obţinute din închirierea sălilor pentru spectacole, şedinţe sau dezbateri politice, sunt singurele surse de venit ale instituţiei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava vrea să preia Casa de Cultură a Sindicatelor pentru a o moderniza.
 Vizualizări articol: 3299 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăria Suceava vrea să preia Casa de Cultură a Sindicatelor pentru a o moderniza0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salată de toamnă (fără sterilizare) Este o foarte gustoasă și aspectuoasă combinație de legume, plină de vitamine și ușor de făcut și de păstrat. De fapt, de fiecare dată această salată poate ieși diferit, pentru că putem alege diferite combinații de legume. Întotdeauna va fi... Citeşte