Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 oct 2017 - Anul XXII, nr. 233 (6649)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Time lapse

Peisaj din Șaru Dornei, surprins în 1.460 de fotografii reunite într-o prezentare video de un minut

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De la o iarnă cumplită la o vară însorită, în doar câteva secunde.

O echipă de tineri din București a surprins splendoarea unui peisaj natural din comuna Șaru Dornei în toate cele patru anotimpuri, prin intermediul a aproape 1.500 de fotografii, reunite într-un material video de un minut.

Este vorba despre un time lapse care comprimă 1.460 de poze, realizate zilnic, pe durata unui an de zile, dintr-un loc fix din Șaru Dornei.

Time lapse-ul înfățișează crestele Călimaniului și, în plan mai îndepărtat, Călimanul Cerbului, și surprinde în ritm accelerat, cu o cadență de 24 de poze în fiecare secundă, schimbările de la un sezon la următorul, rocada precipitată a anotimpurilor, fluctuația spectrului de culori.

Coloana sonoră a fost aleasă cu grijă, islandezul Olafur Arnalds, cu „The final chapter”, însoțindu-l pe privitor în călătoria prin colecția de cadre pitorești.

Proiectul aparține companiei bucureștene de producție video The Brothers M, iar rezultatul poate fi urmărit la https://www.facebook.com/TheBrothersM/videos/1331956576926371/hc_ref=ARRh9a0D0Sjomu21IXbdqujfmrZFAegA3cUo33RWeYaXdS5EzODSqwGlvi15jjS-Lek&fref=nf.

„Fotografiile au fost făcute din august 2016 până în luna august a acestui an.

Am realizat câte patru cadre pe zi, din același loc. Am convenit ca fotografiile să fie realizate la ora 10.00, la interval de un minut, de la 10.00 la 10.04. Camera a fost montată pe un bloc din Șaru Dornei, de unde am avut o perspectivă mai bună”, a povestit Bogdan Mustățea, film director la The Brothers M.

Acesta a mai arătat că time lapse-ul din Șaru Dornei este un proiect în premieră la nivel național, compania propunându-și să continue inițiativele pentru promovarea unor zone din țară.

„Noi am tot căutat pe internet, nu am găsit ceva asemănător în România. Ne place nouă să credem că e o premieră pentru România, pentru Bucovina cu siguranță. Am mai făcut clipuri de promovare turistică în zona Bucovinei, cu sprijinul unor primării, am colaborat și cu Salvamont Vatra Dornei. Pot spune că ne-am îndrăgostit de zona Dornelor”, a mai transmis Bogdan Mustățea, acesta adăugând că proiectul s-a materializat ca urmare a colaborării cu suceveanul Ștefan Negrea, originar chiar din Șaru Dornei.

Time lapse-ul a fost postat miercuri pe pagina de Facebook a The Brothers M, cu titlul „1 year în 1 minute” (Un an într-un minut), adunând în primele 24 de ore peste 3.000 de vizualizări și peste 30 de distribuiri. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peisaj din Șaru Dornei, surprins în 1.460 de fotografii reunite într-o prezentare video de un minut.
 Vizualizări articol: 3132 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Peisaj din Șaru Dornei, surprins în 1.460 de fotografii reunite într-o prezentare video de un minut5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salată de toamnă (fără sterilizare) Este o foarte gustoasă și aspectuoasă combinație de legume, plină de vitamine și ușor de făcut și de păstrat. De fapt, de fiecare dată această salată poate ieși diferit, pentru că putem alege diferite combinații de legume. Întotdeauna va fi... Citeşte