Google
 
vineri, 13 oct 2017 - Anul XXII, nr. 233 (6649)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,5975 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta3,8945 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   1 imagine |   ø fişiere video

Salată de toamnă (fără sterilizare)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Este o foarte gustoasă și aspectuoasă combinație de legume, plină de vitamine și ușor de făcut și de păstrat. De fapt, de fiecare dată această salată poate ieși diferit, pentru că putem alege diferite combinații de legume. Întotdeauna va fi însă deosebit de gustoasă atât în post, lângă preparate simple de cartofi, fasole, linte sau năut, dar și în restul perioadelor, ca garnitură perfectă la o friptură din carne mai grasă. Din cantitățile de mai jos iese un borcan de 10 litri de salată, care poate fi transferată în 24 de borcănele cu capac înfiletat pentru păstrare mai ușoară.

Avem nevoie de:

1,5 litrioțet, 50 g semințe de muștar, 2 kg gogoșari, 1 kg ardei gras, 1 kg ceapă, 1 kg morcov, 2 kg castraveți, 2 kg gogonele, 1 kg mere verzi sau varză albă sau conopidă, 2 linguri rase sare, 10 aspirine netamponate, 500 ml ulei, 500 g zahăr, o frunză mare de dafin, puțin praf de cuișoare

Preparare:

Cel mai mult durează spălarea și tăierea legumelor, care se pun în vase separate. Totul se taie felii nu prea groase sau cuburi mai măricele, după dorință. Într-un alt vas încăpător punem oțetul, uleiul, sarea și zahărul, împreună cu frunza de dafin și boabele de muștar și praful de cuișoare. Când clocotește amestecul, punem morcovul tăiat și îl lăsăm să fiarbă în acest lichid cam 15 minute. Scoatem feliile de morcov cu o spumieră într-un lighean mai mare, apoi în lichidul clocotind punem pe rând celelalte legume, adică varza sau conopida, apoi gogonelele, apoi castraveții, apoi gogoșarii și ardeii și la urmă ceapa. Fiecare dintre legumele care sunt mai puțin tari decât morcovul se lasă să clocotească doar până se înmoaie puțin, adică 5-6 minute, apoi se scot cu spumiera și se pun peste restul celor din lighean. La final, cât legumele sunt calde încă, sfărâmăm aspirinele bine de tot și presărăm praful peste legumele din lighean, amestecăm ușor ca să ajungă peste tot și umplem cu acest amestec un borcan sau un vas mare cu capac. Deasupra turnăm și lichidul în care au fiert. Vor sta minim 5 zile în acest vas, la temperatura camerei. Dacă ulterior putem ține vasul mereu în frigider, nu mai e nevoie de nici o altă operațiune. Dacă vrem să păstrăm salata la temperatura mediului ambiant, transferăm salata, bine îndesată, în borcane de 400 ml cu capac, turnăm deasupra în fiecare borcan puțin ulei fierbinte, astupăm cu capacul bine strâns și nu umblăm la borcane până la servire. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salată de toamnă (fără sterilizare).
 Vizualizări articol: 1134 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Salată de toamnă (fără sterilizare)5.051

Iulius Mall Suceava
Denis Shoes
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Autentificaţi-vă pentru a posta comentarii!
Remember
Am uitat parola Înregistrare

Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salată de toamnă (fără sterilizare) Este o foarte gustoasă și aspectuoasă combinație de legume, plină de vitamine și ușor de făcut și de păstrat. De fapt, de fiecare dată această salată poate ieși diferit, pentru că putem alege diferite combinații de legume. Întotdeauna va fi... Citeşte