Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 oct 2017 - Anul XXII, nr. 233 (6649)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

A 7-a ediţie

Festivalul Internaţional al Filmului Ecologist, la Suceava, în ultima săptămână din octombrie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La finele lunii octombrie municipiul Suceava va găzdui cea de-a 7-a ediţie a Festivalului Internaţional al Filmului Ecologist - "Pentru Sănătatea Pământului".

Acesta este un proiect socio-educativ dedicat în special copiilor şi adolescenţilor, în cadrul căruia se proiectează filme cu tematică ecologistă, se organizează conferinţe interactive pentru dezvoltare personală şi comunicare şi se montează piese de teatru. Accesul este gratuit în toate locaţiile puse la dispoziţie pentru ECO FEST de Consiliul Judeţean Suceava si Primăria municipiului Suceava.

„Festivalul Internaţional al Filmului Ecologist, organizat în parteneriat cu Primăria Suceava, se va desfăşura în perioada 23- 29 octombrie 2017. Sunt invitaţi participanţi din 20 de ţări, iar deschiderea oficială va avea loc pe 25 octombrie, la Teatrul <Matei Vişniec>”, a anunţat primarul Sucevei, Ion Lungu.

În cadrul festivalului sunt prezentate cele mai valoroase filme de lung, mediu sau scurt-metraj, documentare sau de animaţie româneşti sau străine, având drept tematică protecţia mediului înconjurător sau ecologia sub diversele ei aspecte.

Obiectivul esenţial al festivalului este promovarea şi dezvoltarea în rândul populaţiei, îndeosebi al tinerei generaţii, a unei conştiinţe şi atitudini active, militante şi creative pentru protecţia şi salvgardarea naturii şi a mediului înconjurător.

„Suntem prinşi în acest proiect deoarece avem iniţiate mai multe programe ecologiste în municipiul Suceava: transport electric, iluminat de tip LED, încălzirea pe biomasă etc. Un astfel de festival internaţional nu poate decât să aducă un plus de imagine municipiului Suceava”, a explicat edilul sucevean.

Asocierea cu Iniţiativa Ecologistă Europeană Bucureşti a fost aprobată în Consiliul Local Suceava în luna august, contribuţia Sucevei constând în alocarea sumei de 350.000 de lei.

Filmele vor fi prezentate în câte două proiecţii, cu acces gratuit pentru publicul interesat, un accent deosebit punându-se pe atragerea şi participarea interactiva a elevilor şi studenţilor.

La proiecţiile, dezbaterile, întâlnirile cu publicul şi cu presa vor participa realizatori de filme de gen, distribuitori, critici de film din ţară şi străinătate, organizatori de festivaluri şi manifestări internaţionale de film, factori educaţionali cu răspunderi în politica de mediu.

Pe 25 octombrie, la Gala de  deschidere a festivalului va putea fi urmărit şi spectacolul de teatru „Timeholics” de Florin Capsa, regia Anca Ciuclaru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul Internaţional al Filmului Ecologist, la Suceava, în ultima săptămână din octombrie.
 Vizualizări articol: 1272 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Festivalul Internaţional al Filmului Ecologist, la Suceava, în ultima săptămână din octombrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salată de toamnă (fără sterilizare) Este o foarte gustoasă și aspectuoasă combinație de legume, plină de vitamine și ușor de făcut și de păstrat. De fapt, de fiecare dată această salată poate ieși diferit, pentru că putem alege diferite combinații de legume. Întotdeauna va fi... Citeşte