Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 iul 2017 - Anul XXII, nr. 149 (6565)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Campanie Poliţie

Sute de copii vor beneficia şi în această vacanţă de tabere şi şcoli de vară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii suceveni au demarat, împreună cu asociaţii nonguvernamentale, unităţi şcolare, unităţi de plasament şi voluntari, campania „Vacanţă în Siguranţă”, în cadrul căreia sunt organizate mai multe tabere de vară şi şcoli de vară cu tematică preventivă. Peste 300 de copii din mediul urban şi rural au beneficiat ori vor beneficia în următoarea perioadă de această campanie. Campania este deja o tradiţie la Suceava, şi în anii trecuţi, IPJ Suceava, în colaborare cu un voluntar englez, Brian Douglas, reprezentant al unei fundaţii olandeze care a sprijinit financiar multe acţiuni de voluntariat în Suceava, organizând numeroase tabere de vară.

 

Ce se face în cadrul acestor tabere

O primă tabără pentru copii cu vârste între 10 şi 14 ani a fost organizată în intervalul 26-30 iunie, în comuna Fundu Moldovei. În tabără au fost 20 de copii din comuna Ciocăneşti, aleşi dintre cei cu rezultate bune la învăţătură în anul şcolar precedent.

Tabăra a fost organizată cu sprijinul Casei de tip familial „Visătorii” din Fundu Moldovei, care aparţine de Direcţia de Protecţie a Copilului Suceava. Elevii de la Ciocăneşti au desfăşurat activităţi comune cu minorii instituţionalizaţi din centrul „Visătorii”, care au fost incluşi şi ei în program. Unul din obiectivele taberei a fost promovarea egalităţii de şanse şi incluziunea socială a tinerilor. 

Comisarul Ionuţ Epureanu, coordonatorul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Suceava, a explicat rolul poliţiştilor la aceste tabere:

 „În cadrul taberei de vară au fost organizate zilnic ateliere şi workshopuri cu tematică preventivă cu participarea poliţiştilor. Au fost înmânate flyere şi afişe preventive şi au fost proiectate filme educative pe linia prevenirii dispariţiilor de minori, pornografiei infantile pe internet, dar şi pe linie de siguranţă rutieră”. El a arătat că s-au organizat inclusiv ateliere tematice pe linia siguranţei pe internet, a siguranţei rutiere şi a prevenirii victimizării minorilor şi abordării situaţiilor conflictuale şi de risc. Tinerii au fost implicaţi în jocuri de rol, în învăţare activă prin joc, având roluri de victimă, autor, martor, poliţist, avocat, procuror, judecător etc.

 

O nouă tabără la Ciocăneşti

O nouă tabără de vară pentru copii, cu prezenţă numeroasă, va fi organizată în curând la Ciocăneşti. Copii din alte zone ale judeţului vor sta în tabără, la corturi, urmând a fi angrenaţi în jocuri interactive şi preventiv-educative. În zilele de tabără copiii vor practica şi sporturi în mod organizat şi vor avea şi şansa de a vizita obiective turistice din Ciocăneşti şi împrejurimi. Aceste tabere de la Ciocăneşti sunt organizate cu sprijinul, dar şi implicarea directă a englezului Brian Douglas, care se ocupă inclusiv de prepararea hranei pentru copii.

Pentru numeroasele acţiuni în care s-a implicat ca voluntar, în special pentru taberele de vară, Brian Douglas a fost unul dintre laureaţii Galei Top 10 Suceveni, ediţia 2016, eveniment deja de tradiţie organizat anual de Monitorul de Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de copii vor beneficia şi în această vacanţă de tabere şi şcoli de vară.
 Vizualizări articol: 1786 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sute de copii vor beneficia şi în această vacanţă de tabere şi şcoli de vară5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei