Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 iul 2017 - Anul XXII, nr. 149 (6565)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Ajutor

Protoieria Fălticeni a oferit daruri mamelor internate la maternitate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nou-născuţii de la maternitatea din Fălticeni au primit vineri, 30 iunie, vizita preotului protoiereu Adrian Dulgheriu, a secretarului Gabriel Hlade şi a preoţilor Rotar Georgian şi Pavel Constantin. Preoţii au împărţit tinerelor mame pachete ce conţineau trusouri, creme, scutece, cărticele de rugăciune şi iconiţe. În timpul vizitei, preotul protoiereu Adrian Dulgheriu s-a interesat de starea sufletească şi trupească a fiecărei mame în parte, a discutat despre problemele cu care se confruntă, le-a încurajat pe femeile cu greutăţi în familie, a felicitat şi binecuvântat tinerele mame, îndemnându-le să aibă mereu credinţă în ajutorul lui Dumnezeu, al Maicii Domnului, în Sfântul Stelian, care este ocrotitorul copiilor şi patronul spiritual al Maternităţii, spunându-le: “dacă privim în urmă ne dăm seama că la începutul existenţei noastre este o mamă, o mamă curajoasă care a pus temelie existenţei noastre prin binecuvântarea lui Dumnezeu”.

Preotul Adrian Dulgheriu a mai precizat că această vizită a adus multă bucurie în sufletul mămicilor, gravidelor, dar şi personalului medical, mai ales pentru darurile primite şi care vor asigura un minim necesar creşterii şi îngrijirii copilului în primul trimestru de viaţă. Această acţiune face parte din iniţiativele propuse anul trecut în cadrul parteneriatului de colaborare între Protoieria Fălticeni şi Spitalul Municipal, parteneriat care vine în sprijinul bolnavilor internaţi şi al celor care se află în diferite nevoi.

Medicul Irina Iancu, şef de secţie Obstretică – Ginecologie, a mulţumit preoţilor pentru grija ce o poartă semenilor noştri şi pentru că “tot timpul lucrarea medicilor de trupuri nu ar fi completă fără contribuţia binecuvântării medicului de suflete”.

 „Prin această acţiune s-a dorit să se aducă un plus de lumină sufletească, dar şi de ajutor pentru copiii şi mamele de la Maternitatea Fălticeni. Este datoria noastră de buni creştini să sprijinim mamele, indiferent de vârstă, fie că sunt adolescente sau tinere necăsătorite şi căsătorite. Avem datoria aceasta atât prin cuvânt, prin rugăciune, dar mai ales prin faptă ca aceste femei să se bucure de naşterea de copii, pentru că venirea în lume a unui copil este o binecuvântare atât pentru familia din care face parte, pentru comunitatea din care face parte, dar mai ales pentru Biserică. Biserica Ortodoxă Română este cea care sprijină cel mai mult viaţa, încă din pântecele mamei, dar şi familia în general, în toate etapele ei. Mulţumim dr. Vlad Alexandru Morariu, managerul Spitalului Municipal, pentru buna colaborare dintre cele două instituţii, cadrelor medicale de la maternitate, dr. Iancu Irina, şef de secţie Obstretică – Ginecologie, care ne-a primit cu atâta căldură, colaboratorilor noştri care au făcut posibilă această acţiune”, a declarat părintele protopop Adrian Dulgheriu.

Acţiunea de vineri, 30 iunie, a avut loc cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, şi s-a desfăşurat cu ajutorul venit din partea Ocolului Silvic Silva Bucovina, reprezentat de ing. Rareş Hrestic, al lui Carmen Tarcolea, de la magazinul Danina Line, şi al farmaciei Oana Maria din Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Protoieria Fălticeni a oferit daruri mamelor internate la maternitate.
 Vizualizări articol: 3365 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Protoieria Fălticeni a oferit daruri mamelor internate la maternitate5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei