Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 iul 2017 - Anul XXII, nr. 149 (6565)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Durere fără margini

A venit acasă, să-şi felicite fiica premiantă, iar după o săptămână a fost ucis în mod sălbatic în Olanda

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Trupul suceveanului ucis în mod sălbatic în Olanda săptămâna trecută va ajunge astăzi în România, după o săptămână de la crima îngrozitoare care a fost comisă tot de români. Florin Tabarcea a fost recunoscut la morgă de sora sa vitregă şi de soţie, neexistând nici un dubiu că este vorba de el. Acasă îl aşteaptă împietriţi de durere părinţii săi şi fiica sa, în vârstă de 13 ani. La mijlocul lunii trecute, Florin Tabarcea a venit acasă din Olanda, pentru a fi alături de fiica sa şi a o felicita pentru că terminase clasa a V-a cu premiul I. Din păcate, atunci a fost ultima oară când a fost văzut în viaţă de familie.

O certitudine în cazul uciderii suceveanului este că acesta nu a fost împuşcat, cum a scris o parte a presei, ci lovit cu bestialitate în zona capului cu obiecte contondente.

 

Ultima întâlnire cu fiica şi părinţii

Florin Tabarcea avea 39 de ani. A plecat în străinătate încă dinainte de vârsta majoratului şi în ultimii douăzeci de ani a fost în cea mai mare parte a timpului plecat în mai multe ţări, însă venea periodic acasă, unde s-a şi căsătorit în urmă cu 15 ani, având o fiică în vârstă de 13 ani.

În ultimii 5-6 ani, Florin Tabarcea a stat mai mult în Olanda, unde le-a spus părinţilor că se ocupă de curierat.

La mijlocul lunii iunie, suceveanul venise acasă pentru a fi alături de fiica sa, la serbarea de final de an şcolar:

Mama lui Florin Tabarcea ne-a relatat, plină de durere:

„Fusese la serbarea fetei, la premierea de sfârşit de an, era tare mândru, avea o săptămână de când a plecat înapoi şi am fost anunţaţi că ni l-au omorât”.

 

Presa olandeză a anunţat că a reţinut cinci suspecţi

Crima a fost comisă în noaptea de 27 spre 28 iunie, în oraşul Roosendaal. Iniţial, poliţia a fost anunţată că este vorba de o maşină incendiată şi o victimă găsită alături de aceasta, fiind alertaţi şi pompierii. Maşina incendiată nu a fost găsită, dar pe o cărare de la colţul unei case a fost găsit trupul unui bărbat care avea să fie identificat ulterior în persoana lui Florin Tabarcea. S-a stabilit că a fost vorba de o răfuială, iar cinci români au fost reţinuţi ca suspecţi. Cel puţin unul dintre aceştia ar fi doar martor la agresiune.

Petru Tabarcea, tatăl lui Florin, ne-a povestit că fiul său intenţiona să revină definitiv acasă din toamnă. „Mă suna noaptea şi îmi spunea <Tată, te iubesc>, asta îmi tot repeta, şi eu îi ziceam că îmi e dor de el, îl aşteptam acasă...”, şi-a spus tatăl durerea.  

 

„După cap nu putea fi recunoscut, numai după semnele de pe trup”

Petronela Tabarcea, sora vitregă a lui Florin, este unul dintre membrii familiei care l-au recunoscut la morgă. Aceasta se afla în ţara vecină, Belgia, şi a ajuns imediat în Olanda: „Am fost la poliţie şi am fost dusă la morgă, să-l identificăm, trebuia să fie cineva din familie... l-am recunoscut după nas şi tatuaje, era foarte desfigurat”.

Ulterior, cadavrul a fost identificat şi de soţie.

Mama lui Florin Tabarcea ne-a povestit clipele de coşmar trăite de nora sa la morga din Olanda:

„Nu e împuşcat cum s-a vorbit, e lovit în cap, capul e desfigurat, medicii olandezi au spus că aşa lovitură nu au văzut, după cap nu putea fi recunoscut, numai după semnele de pe trup”.

Durerea mamei este greu de descris în cuvinte. Femeia ştie că fiul ei a avut un conflict tot cu români, însă se întreabă cum de au putut fi aceştia atât de cruzi.

„Mă rog la Dumnezeu să le dea pedeapsă după ce au făcut. Să plătească pentru tot, eu nu zic că nu o fi făcut şi al meu ceva, ce o fi fost între ei nu ştiu, dar nu trebuiau să îi ia viaţa, orice, numai viaţa să nu i-o fi luat”, ne-a spus femeia printre lacrimi.  

 

O răfuială care s-a transformat în crimă

Membrii familiei spun că nu au de unde şti ce conflict a fost în oraşul olandez între români. Din presa olandeză reiese că agresorii ar fi suspecţi de trafic de persoane sau proxenetism şi se dă de înţeles că răfuiala ar fi avut legătură cu astfel de afaceri ilegale. O variantă vehiculată este că Florin Tabarcea s-ar fi dus să le ceară socoteală românilor cu astfel de preocupări pentru una dintre victime ori poate pentru o sumă de bani. Cert este că o astfel de faptă, pe lângă faptul că a nenorocit mai multe familii de români, pătează grav imaginea României în Olanda şi nu numai.

Repatrierea trupului neînsufleţit a costat în jur de 5.000 de euro, suma fiind strânsă şi cu ajutorul românilor din Olanda, ne-a relatat familia îndoliată.

Maşina Mercedes a suceveanului şi alte bunuri ale sale se află deocamdată sub sechestru la anchetatorii olandezi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A venit acasă, să-şi felicite fiica premiantă, iar după o săptămână a fost ucis în mod sălbatic în Olanda.
 Vizualizări articol: 8252 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 4 voturi
A venit acasă, să-şi felicite fiica premiantă, iar după o săptămână a fost ucis în mod sălbatic în Olanda3.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei